Πέννυ Δαλαμπούρα – ΠΑΣΟΚ: «Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα της Κυριακής» (vid)

H Πέννυ Δαλαμπούρα, στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο Atlas TV στην εκπομπή «On time» και τον Σταύρο Οραήλογλου, μεταξύ άλλων, για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Κυριακής αλλά και για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας

Η κ. Δαλαμπούρα με αφορμή την επέτειο από τα 12 χρόνια από τη δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στη Marfin ζήτησε την τιμωρία των ενόχων και επισήμανε ότι: «η τυφλή βία και ο διχασμός δεν οδηγούν πουθενά» ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον».

Για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση ενώ όλοι ξέρουμε ότι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αποτελείται από τη μικρομεσαία επιχείρηση, με τις πολιτικές που ακολουθεί δυστυχώς τα δίνει σε λίγους και συγκεκριμένους και μάλιστα τις περισσότερες φορές σε φίλους». Σύμφωνα με την κ. Δαλαμπούρα αυτό είχε ως συνέπεια «όλα τα λεφτά που δόθηκαν από το ταμείο ανάκαμψης επειδή δεν πήγαν στη μικρομεσαία επιχείρηση και δόθηκαν σε λίγους και συγκεκριμένους δεν απέδωσαν εν τέλει οικονομικά αυτό που θα μπορούσαν».

Για την ενεργειακή επάρκεια και την απολιγνιτοποίηση:

«Πρέπει μακροπρόθεσμα και σταδιακά να οδηγηθούμε σε νέες Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά η απολιγνιτοποίηση στη χώρα μας έγινε με άναρχο τρόπο και βίαια» και συνέχισε λέγοντας ότι: «θα έπρεπε να πάμε σε μια πιο ήπια πολιτική απολιγνιτοποίησης και όχι με τον τρόπο που το έκαναν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης ένα θέμα το οποίο προέκυψε από αυτή τη βίαιη πολιτική είναι ότι το ΑΕΠ στη Δυτική Μακεδονία έχει πέσει τραγικά και η οικονομία της περιοχής έχει καταβαραθρωθεί ακριβώς επειδή έγινε όλη αυτή η διαδικασία πάρα πολύ βίαια».

Για το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ:

Για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος τόνισε ότι: «Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα της Κυριακής». Όπως ανέφερε η κ. Δαλαμπούρα: «Όσο μαζικότερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο ισχυρό μήνυμα στέλνουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους, ότι η παράταξή μας επέστρεψε και ότι θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σύστημα».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Δαλαμπούρα ξεκαθάρισε ότι: «Στην κυβέρνηση επειδή βλέπουν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους να καταρρέουν ψάχνουν να βρουν κατάλληλες ημερομηνίες εκλογών» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Τα προβλήματα συρρέουν με τέτοιο τρόπο ώστε είναι τόσο μεγάλα τα αδιέξοδα των πολιτών που δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση από τις εκλογές».

«Ο βασικός στόχος είναι μια κυβέρνηση με κορμό την σοσιαλδημοκρατία… αν δεν τα καταφέρουμε θα το δούμε από την επόμενη μέρα των εκλογών και μετά».

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ: «Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν μαζί με μια επιδοματική πολιτική»