Πέτρος Παππάς στην Politic: «Ο Κασσελάκης προέρχεται από την πραγματική ζωή»

«Το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προέρχεται από την αγορά εργασίας και την πραγματική ζωή, όπως και το ότι δεν χρησιμοποιεί λεξιλόγιο ξύλινο κι αποστειρωμένο, όπως αυτό που είχαμε συνηθίσει από τα στελέχη του κομματικού σωλήνα, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθεί μια στενή σχέση με την κοινωνία».

Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτούς τους παράγοντες αποδίδει κυρίως την επικράτηση Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος κι από τους στενότερους συνεργάτες του νέου προέδρου, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο politic.gr. Στο ίδιο μήκος κύματος, εκτιμά πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να εξασφαλίσει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τα μέλη της.

Ο κ. Παππάς, εξάλλου, μας ενημερώνει πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί δίπλα σε όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνεισφέροντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε σχέση, επίσης, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διευκρινίζει πως η προσωπική του θέση είναι πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα σύμπραξης του δημόσιου πανεπιστημίου με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού («joint ventures») ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ελληνόπουλα να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη Παππά:

Ποιοι πιστεύετε ότι ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μεγάλη περιδίνηση. Το κενό ελπίδας και η μη αντιστοίχιση του κόμματος με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, δημιούργησαν την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο πρόσωπο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί αποτελεσματικότερα με αυτήν. Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προέρχεται από την αγορά εργασίας και την πραγματική ζωή, όπως και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί λεξιλόγιο ξύλινο κι αποστειρωμένο, όπως αυτό που είχαμε συνηθίσει από τα στελέχη του κομματικού σωλήνα, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθεί μια στενή σχέση με την κοινωνία.

Από εδώ και πέρα, πώς εκτιμάτε πως πρέπει να κινηθεί οργανωτικά και προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εξασφαλίσει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τα μέλη του στη βάση και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των κομματικών μελών ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές διαδικασίες.

Το «Κασσελάκης effect» μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ποιο μπορεί να είναι αυτό για το κόμμα σας;

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ελάχιστος, όμως είναι βέβαιο ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί δίπλα σε όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα μας, συνεισφέροντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποια είναι, ακριβώς, η προσωπική θέση σας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Απηχεί τις αντιλήψεις και του κ. Κασσελάκη;

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, αυτό που προέχει είναι να ενισχύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια τα οποία πάσχουν σε πολλά πεδία. Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει να καταργηθεί η άδικη βάση εισαγωγής η οποία αποκλείει πολλά παιδιά από την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, στρέφοντας αυτά προς τα ιδιωτικά κολέγια. Παράλληλα, πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα σύμπραξης του δημόσιου πανεπιστημίου με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού («joint ventures») ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ελληνόπουλα να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά Φίλη κατά Τσίπρα που του χρέωσε την τρίτη ήττα – Τσουνάμι παραιτήσεων στελεχών του κόμματος

Loading