Πέτσας: «Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές – Kανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε για την υγειονομική κατάσταση και τα μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου

Συγκεκριμένα είπε στον ΣΚΑΙ «Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές αλλά η αυστηρή τήρηση τους και κάποια παραμετρικά μέτρα ή μικρές αλλαγές που λαμβάνονται ενόψει των γιορτών για ανοιχτούς μικτούς χώρους όπως έχει ανακοινωθεί» και πρόσθεσε πως είναι καλή η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων», τόνισε.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους και την πιθανότητα νέων μέτρων με το νέο έτος τόνισε ότι το πλέγμα των μέτρων είναι ισορροπημένο και αποδίδει. 

Σχετικά με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ, την χαρακτήρισε προσβλητική για όσους εργάζονται και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

«Θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται», ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι είδαμε τα στοιχεία ότι δεν ανταποκρίνεται αυτή η ηλικιακή ομάδα και για κόμα μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown: «καθυστερεί τα όσα πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία και οικονομία».

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25: «Τεράστιο φιάσκο η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CN