Πέτσας: «Δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση»

Στο Olympia Forum II που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε για την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.

«Μία πιο δυνατή Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει πράξη με ξεκάθαρες και περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά και με περισσότερους πόρους προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. Όπως σημείωσε , «η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση δεν νοείται χωρίς και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων».

Ο κ.Πέτσας έφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκδοση πρόσκλησης στο πρόγραμμα Άργος για τα αδέσποτα, το οποίο θα δώσει στους δήμους κονδύλια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προσθέτωντας: «Είτε μιλάμε για έργα αστικής ανάπλασης, είτε μιλάμε -για παράδειγμα- για αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης, είτε μιλάμε για μία παρέμβαση για περισσότερα χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, είναι κάτι που το βλέπει κάθε δημότης και στην πιο ακριτική περιοχή της πατρίδας μας».

Δείτε επίσης: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Τουρκικά F-16 πάνω από Οινούσσες, Λειψούς και Φαρμακονήσι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr