Πέτσας για σχολεία: «Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες μέρες» (vid)

Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Live News» και μίλησε για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, λέγοντας πως τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 4.000.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα δια ζώσης χωρίς σοβαρά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self tests» δήλωσε αρχικά.

«Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Τα κενά θα φτάσουν στις 4.000»

Μιλώντας για τις κενές θέσεις που θα προκύψουν λόγω αδυναμίας των εκπαιδευτικών να βρεθούν στα μαθήματα είπε:

«Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμούμε ότι τα κενά θα φτάσουν στις 4.000 και θα λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να υπάρξει κάλυψη μέχρι τον Απρίλιο»

Μιλώντας για τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων». «Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων» δήλωσε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Γκιουλέκας: Αναφαίρετο δικαίωμά μας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια