Πέτσας: «Η παρέμβαση στο ρεύμα δε συνδέεται με κανέναν σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές»

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το καλοκαίρι θα φανούν στην πράξη τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως το γεγονός ότι γίνονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ρεύμα δε σημαίνει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

propoli

«Η παρέμβαση δεν συνδέεται σε με κανένα σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές, αλλά με την ανάγκη της κοινωνίας να νιώθει την κυβέρνηση δίπλα της. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Τους επόμενους δύο μήνες θα φανούν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για το ρεύμα είτε αφορά αναδρομική κάλυψη από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, είτε μόνιμη μείωση των τιμολογίων από τον Ιούλιο και μετά.

Για τα υπερκέδη των εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είπε πως είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επιστραφεί στους πολίτες το 90%.

«Μόνο η κυβέρνηση μας το έκανε και η Ιταλία σε ποσοστό 25%, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσους μήνες μέχρι να αποφανθεί μια επιτροπή ανταγωνισμού να επιστραφούν αν υπάρχουν τέτοια χρήματα πίσω στην κοινωνία. Θα δούμε τι θα δείξει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και θα πάμε κατευθείαν να φορολογήσουμε στην πηγή αυτό το υπερκέρδος και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τις μειώσεις στον φετινό ΕΝΦΙΑ, δήλωσε «πως αν έλεγε κανείς το 2019 ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θα μείωνε κατά 1 δισ. τον ΕΝΦΙΑ θα έλεγε ότι είναι τρελός». Με την εμπιστοσύνη έρχονται τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία, αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε».

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ – ASEN

Loading