Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών, πήγε στο σουπερ μάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές» και ότι «πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136%».

«Μόνο την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμιά και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

propoli

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόλμησε να αναφερθεί και στο πιο βασικό προϊόν, το βρεφικό γάλα. Αυτοθαυμάστηκε που πέτυχε να μειωθεί η τιμή του 15-20% όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αποδείξει πρόσφατα ότι πουλιέται έως και 213% ακριβότερο από την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ».

«Ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον υπουργό αισχροκέρδειας, κ. Σκρέκα, στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά. Πήγε πρωί-πρωί πριν γεμίσουν με κόσμο και μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι. Επί των ημερών της κυβέρνησής του οι έμμεσοι φόροι έσπασαν το φράγμα του 60%. Όταν πριν από 10 χρόνια ήταν στο 54%. Όσο για τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν σε 23,385 δισ. ευρώ. Επτά δισ. περισσότερα και σε σύγκριση με το 2021, τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή», συμπληρώνουν.

Δείτε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για αυτοψία Μητσοτάκη: «Πήγε στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά με τον υπουργό αισχροκέρδειας κ. Σκρέκα»

Loading