Πλακιωτάκης: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας» (vid)

«Παρατηρούμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή επιτρέπει και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων» ανέφερε ο υπουργός

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, την κίνηση στα πλοία και τις άγονες γραμμές.

«Το Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους», ενώ κατηγόρησε την τουρκική ακτοφυλακή ότι πολλές φορές διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων.

«Η κίνηση στα πλοία είναι αρκετά καλή, έχουμε προσεγγίσει κατά 85-90% την κίνηση του 2019 με αυξητικές τάσεις». Για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων είπε ότι είναι υποχρεωτική και ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν το μέτρο.

Αύξηση κονδυλίου για άγονες γραμμές

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ακόμα ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αυξήσει το κονδύλι των άγονων γραμμών κατά 136 εκατ. ευρώ και 24 νέα γραμμές».

Ο υπουργός στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι κάποια μικρά λιμάνια όπως οι Οθωνοί, Αμμουλιανή και Αλόννησος θα λάβουν οικονομική βοήθεια ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ για κάποια λιμενικά έργα.

«Για πρώτη φορά χρηματοδοτούμε μικρές άγονες γραμμές». Όσον αφορά στα αυξημένα εισιτήρια είπε ότι συνδέονται με την υπερβολική αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «παρατηρούμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή επιτρέπει και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται απελπισμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κι έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Στο τέλος είπε ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και σύνορα της ΕΕ».

Δείτε επίσης: Χατζηδάκης: Έρχεται παραγραφή χρεών στη δεκαετία – 24 δόσεις για οφειλές στον ΕΦΚΑ – Πάνω από 1 εκατ. οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2