Πλεύρης: «Δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους – Στο 73% εμβολιασμένων δεν υπάρχει lockdown»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι δεν θα χάσει κανείς άνθρωπος το χειρουργείο του και δεν θα παρθεί κανένα μέτρο για εμβολιασμένους.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν», δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα το πρωί.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την Αττική ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία» και πρόσθεσε πως με τη χθεσινή επιστολή προς τα νοσοκομεία, ουσιαστικά, «δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν τα χειρουργεία».

Ωστόσο ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι και στις επιβαρυμένες περιοχές, που υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και οι περιορισμοί θα είναι στο απολύτως απαραίτητο.

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που πιέζονται, είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές να καλυφθούν και να γίνουν εκεί. Χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω.

Όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται, σε ορισμένα νοσοκομεία ειδικά συγκεκριμένων περιοχών που πιέζονται πάρα πολύ ούτως ή άλλως έχουν περιορίσει χειρουργεία και τα δίνουν σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές», σχολίασε

Το υπουργείο Υγείας εχθές ζήτησε από τις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών να μειωθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία ακόμη και σε ποσοστό 80%. Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι εξετάσεις και οι θεραπείες σε ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

«Έχουμε πάρει μέτρα, θα δούμε την αποτελεσματικότητά τους και αν χρειαστεί θα παρθούν κι άλλα μέτρα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν.

Όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει lockdown. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες».

Δείτε επίσης: Φώφη Γεννηματά: 40 μέρες από τον θάνατό της – Την Κυριακή το μνημόσυνο