Πλεύρης: Μέσα στην εβδομάδα η επίταξη γιατρών αν δεν καλυφθούν τα κενά – Θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη γιατρών εντός της εβδομάδας αν δεν καλυφθούν τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης των γιατρών και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι πιο επιβαρυμένη και στη συνέχειά – αν υπάρχει ανάγκη – θα προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καθώς αυτοί είναι που πιέζουν το ΕΣΥ.

«Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε και δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. «Υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός για την Αθήνα», τόνισε ο υπουργός. «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Στα όριά του το ΕΣΥ: Πληθαίνουν οι φωνές για lockdown – Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr