Πλεύρης: «Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο είναι δέσμευση του πρωθυπουργού»

Για την δέσμευση του πρωθυπουργού για την δημιουργία Ογκολογικού Νοσοκομείου, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ένα από τα νοσοκομεία που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη θα είναι το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο και αυτό θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

propoli

Ο υπουργός, Υγείας, είπε πως ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες και εξετάζονται όλοι οι παράγοντες για το σημείο χωροθέτησης του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Είμαστε στο στάδιο που ελέγχονται όλοι οι δυνατοί χώροι που υπάρχουν. Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου είναι ένας από αυτούς. Έχουν γίνει και κάποιες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για τα πλεονεκτήματα και τα τυχόν μειονεκτήματα που υπάρχουν, είπε και πρόσθεσε ότι «το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου είναι ένας από τους χώρους τους οποίους εξετάζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης άλλωστε βρίσκεται σε συνεννοήσεις και με τον γενικό γραμματέα Υγείας».

Ο κ. Πλεύρης εκτίμησε πως σε σύντομο χρόνο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται για το κατάλληλο σημείο χωροθέτησής του και το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Θα γίνει από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους – πλην Ταμείου Ανάκαμψης- και με την διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Διευκρίνισε πάντως, πως «για να μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις» θα πρέπει να εξαντληθεί όλη η μελέτη της χωροθεσίας του. Μάλιστα, ανέφερε πως στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκινήσουμε από το πρώτο πλαίσιο που είναι η χωροθέτηση. Από την στιγμή που αυτή ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί, θα υπάρχει και το σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησή του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης υπερθεμάτισε στην δημιουργία του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου λέγοντας ότι ο Περιφερειακός της Θεσσαλονίκης διευκολύνει την προσβασιμότητα των πολιτών και η γειτνίασή του με τα δύο νοσοκομεία που λειτουργούν ήδη, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς και η πρόβλεψη στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης για τη δημιουργία δομών υγείας συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η επιλογή δημιουργίας του σε εκείνο το σημείο είναι η καλύτερη. Είναι, είπε, άλλωστε ένα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η έκταση ανήκει πλέον στο ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε επίσης: Νίκος Δένδιας – Ουκρανία: Eπίσκεψη στα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ

Loading