Ποια καταστήματα θα εφαρμόσουν την λίστα των 50 προϊόντων του «καλαθιού της νοικοκυράς»

Το «καλάθι της νοικοκυράς» αναμένεται να ενταχθεί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ωστόσο και τα μίνι μάρκετ, υπό προϋποθέσεις, έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν τη λίστα με τα 50 προϊόντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μέχρι αυτή την ώρα έχουν «κλειδώσει» 13 μικρές, μεσαίες και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ετοιμάζουν τους τιμοκαταλόγους.

propoli

Θεωρητικά αυτό το μέτρο αφορά στις αλυσίδες ανάλογα με τον τζίρο που κάνουν, άρα μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω, πλην όμως δυνατότητα υπάρχει και για τα μικρά καταστήματα τροφίμων, ακόμη και για το μίνι μάρκετ της γειτονιάς, αρκεί να διαθέτουν και τα 50 προϊόντα και να γνωρίζουν ότι αν «υιοθετήσουν» το καλάθι του νοικοκυριού, μπαίνουν σε προτεραιοποίηση όσον αφορά στους καθημερινούς ελέγχους που θα γίνονται.

Ακόμη ένα μυστικό: Όταν ένα προϊόν βγαίνει από τη λίστα, θα ανεβαίνει η τιμή του, δηλαδή μια εβδομάδα θα πωλείται σε χαμηλή τιμή. Αν ανέβει υπέρμετρα η τιμή του, δεν θα ξαναμπεί ποτέ στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Τη Δευτέρα το πρωί, στην πλατφόρμα e-katanalotis, οι 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ – ή όσες τελικά εφαρμόσουν το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού», θα ανεβάζουν τον τιμοκατάλογό τους, οπότε θα συγκρίνουμε ομοειδή προϊόντα, πχ γάλα με γάλα, μακαρόνια με μακαρόνια.

Το άθροισμα της τιμής όλων των προϊόντων που θέλουμε, θα μας δείχνει και πόσο φθηνότερο είναι το ένα σούπερ μάρκετ σε σχέση με το άλλο.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ελπίζουν ότι κανένα σούπερ μάρκετ δεν θα θέλει να χαρακτηρίζεται ως το ακριβότερο, άρα όλοι θα διαγκωνίζονται για το ποιο θα είναι πιο φθηνό προκειμένου να πηγαίνει ο κόσμος να ψωνίζει.

Δείτε επίσηςΕρντογάν: «Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο – Συμφωνήσαμε με τον Πούτιν»

Πηγή: dikaiologitika.gr

Loading