(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιους επιστήμονες υγείας εποφθαλμιά ο Τσίπρας για τα ψηφοδέλτιά του

Εντός του προσεχούς 10μέρου θα έχει κλειδώσει το 80% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί σαφής εντολή στις Νομαρχιακές Επιτροπές να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους για τους υποψήφιους ανά εκλογική περιφέρεια μέχρι τις 11 Ιουλίου, έτσι ώστε να αξιολογηθούν στη συνέχεια από την αρμόδια επιτροπή.

Εντός της Κουμουνδούρου υπάρχει η πεποίθηση ότι οι κάλπες θα στηθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, κι έτσι άπαντες είναι σε εγρήγορση για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία διαδικαστικά θέματα.

Πολιτικές πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είτε τον Ηλία Μόσιαλο είτε την Αθηνά Λινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (LSE) και του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος διατηρεί άριστες σχέσεις με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα συμμετείχε το 2021 στην high tech εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του σχεδίου του για το νέο Εθνικό σύστημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2009, ο κ. Μόσιαλος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Επικρατείας και εξελέγη, ενώ λίγοι θα θυμούται ότι διετέλεσε και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όσον αφορά την Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ήταν και η ίδια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, αλλά δεν κατάφερε και εκλεχθεί.

Η κυρία Λινού είχε προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως διακομματική – υπουργός Υγείας κι από τότε έχει λάβει μια σειρά θετικών προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέσεων για τα θέματα της πανδημίας.

Στενοί συνεργάτες του Τσίπρα θεωρούν σχεδόν βέβαιη την υποψηφιότητα της κ. Λινού με το κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015