(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Πολεμικό» το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ χθες τα μέλη της επιτέθηκαν στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, με τον ίδιο να «απαντά» με σκληρή κριτική. Η επιστολή μάλιστα βγήκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι αρκετά απίθανο να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή την Τετάρτη, ενώ αναμένεται να κριθούν πολλά σχετικά με το κλίμα που θα επικρατήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

propoli

Πάντως, μολονότι η σημερινή συνεδρίαση ορίστηκε για αργά το απόγευμα προκειμένου να έχει γυρίσει στην Αθήνα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, δεν μπορούσε να διαβεβαιώσει για μια τέτοια εξέλιξη. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι θα μεταφέρει το αίτημα των μελών της ΠΓ να παραστεί ο πρόεδρος στη συνεδρίαση.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν «πολύ δύσκολη» όπως χαρακτηρίστηκε αφού συζητήθηκε και η «επιστολή Κασσελάκη» εκτός από το ερωτηματολόγιο. Πολλοί μάλιστα είπαν ότι η επιστολή είναι προσβλητική, με την Όλγα Γεροβασίλη να αναφέρει ότι επιστρέφεται.

Μάλιστα, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μέλη του οργάνου ζήτησαν εκ νέου συνεδρίαση, προκειμένου ο πρόεδρος να ανακαλέσει. Και αυτό γιατί η επιστολή περιείχε επικρίσεις του κυρίου Κασσελάκη για το γεγονός ότι ζητήθηκε την Κυριακή η έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο για «ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία», όπως οι αγρότες, οι φοιτητές, τα φάρμακα κτλ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσε την οργή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας όταν τους ζήτησε να σταματήσουν οι «χίμαιρες» και η τροφοδότηση «σεναρίων συνωμοσιολογίας» ότι θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα.

Η Πολιτική Γραμματεία στράφηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατηγορώντας τον ότι δεν διαβουλεύεται με κανέναν, με τον Γιώργο Τσίπρα να τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική λειτουργία μετά την εκλογή Κασσελάκη».

Επίσης, η ΠΓ ζητά από τον πρόεδρο την ανάκληση του επίμαχου ερωτηματολογίου, αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ήδη μια μικρή υποχώρηση, αναφέροντας στην επιστολή ότι τα αποτελέσματα δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ζητήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία και τη λειτουργεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συζητηθούν στο επικείμενο Έκτακτο Συνέδριο, αλλά σε Καταστατικό Συνέδριο τον Οκτώβρη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανείς δεν υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε χθες, ούτε καν η Γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη.

Τόσο η ίδια όσο και οι Ρένα Δούρου, Σωκράτης Φάμελλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Κουβέλη και οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης δεν τοποθετήθηκαν και γενικά δεν άσκησαν κάποια κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης στο LSE: Πολιτικός μου ήρωας ο Ανδρέας Παπανδρέου – Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός

Loading