(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πολιτικά «παρών» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς με τη χθεσινή εκδήλωση – Στο ακροατήριο τρεις πρώην πρωθυπουργοί

«Είμαστε η παράταξη που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και ενόψει των εκλογών όποτε και αν γίνουν και ανεξάρτητα από τις εκλογές. Είμαι εδώ, παρών , μαζί σας. Με την ψυχή μου, με τη συνείδησή μου και με την πατρίδα σαν πυξίδα μου», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην ιδρυτική εκδήλωση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του.

Με ένα ιδιαίτερα ενωτικό και παραταξιακό κλείσιμο στην ομιλία του στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εθνικών εκλογών.

Με την έλευση του Πρωθυπουργού, ο οποίος κάθισε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, γύρω στις 19.30 άρχισε και η εκδήλωση, με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού να κεντρίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο συχνά ξεσπούσε σε χειροκροτήματα. 

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρόντες ήταν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος. Σύσσωμη ήταν και η κυβέρνηση, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Παρουσίαση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς” . Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Παραμένω μάχιμος πολιτικός»

«Από την πλευρά μου υπήρξα και παραμένω μάχιμος πολιτικός. Όλα είναι πολιτική», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε η παράταξη που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και θωρακίζει τη χώρα απέναντι σε κάθε εθνική απειλή».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η μάχη των ιδεών ήταν πάντα κρίσιμη, αλλά σήμερα γίνεται πολύ πιο επίκαιρη γιατί στις μέρες μας, ο δυτικός πολιτισμός – στο σύνολό του – δέχεται μιαν επίθεση που ανοιχτά επιδιώκει την ακύρωσή του.

Τα εύσημα και οι προειδοποιήσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμυντική θωράκιση της χώρας με τις συμφωνίες που έγιναν με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και για το γεγονός ότι επιτέλους ξεκίνησαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, θέμα που είχε ανοίξει επί πρωθυπουργίας του.

Επικρότησε τη διαγραφή 6 δισ. από το χρέος της χώρας, ενώ -εάν και συμφώνησε με το καλάθι του νοικοκυριού- εντούτοις έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κατέλαβε το δημογραφικό πρόβλημα, για το οποιο είπε με νόημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα μέτρα της.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές θα ήταν αδιανόητο»

Αναφερόμενος στο θέμα των «νόμιμων και παράνομων παρακολουθήσεων που ταλανίζει τον δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό» ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες, θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο αποτελεί βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας θεμελίωσε τη δημοκρατία. Αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχθεί», συμπλήρωσε.

«Η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια, η Ελλάδα θα μπορεί να την ταΐσει»

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρθηκε με επίταση στο θέμα της εκμετάλλευσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θυμίζοντας πως είχε ξεκινήσει «επί Σαμαροβενιζέλων, ας το πω έτσι, από τον Γιάννη Μανιάτη και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσε τα πάντα. Ευτυχώς το λάθος διορθώθηκε τελευταία από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό».

«Η ανατολική Μεσόγειος είναι η λύση για το ενεργειακό πρόβλημα. Σε λίγο η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια και η Ελλάδα θα είναι σε θέση να την ταΐσει» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ενισχυμένη εξοπλιστικά.

Δείτε επίσης: Α. Σαμαράς: «Είμαστε η παράταξη που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και ενόψει των εκλογών»Loading