Πόθεν έσχες πολιτικών: Οι «μεγιστάνες», οι…φτωχοί και αυτοί που «μπαίνουν μέσα»

Ποιανών τα πόθεν έσχες ξεχωρίζουν, ξεπερνώντας ακόμα και το ένα εκατομμύριο σε καταθέσεις και χρεόγραφα

Γνωστές έγιναν χθες οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών, δηλαδή οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των 300 της βουλής.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους αφού υπάρχουν δηλώσεις στις οποίες καταγράφονται ακίνητα, μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα και άλλα χρεόγραφα, ή μικρά και μεγάλα εισοδήματα από επαγγελματική δραστηριότητα και όχι μόνο.

Τεράστιες καταθέσεις από το Γιώργο Βαγιωνά

Ένας από τους βουλευτές που το πόθεν έσχες του…ξεχωρίζει λόγω τραπεζικών καταθέσεων είναι ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος έχει καταθέσεις στις τράπεζες σε δολάρια ΗΠΑ πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ και οι καταθέσεις του μαζί με τη σύζυγό του φτάνουν στο 1,4 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταθέσεις αυτές είναι εισοδήματα από προηγούμενα έτη.

Στο πόθεν έσχες του κ. Βαγιωνά υπάρχουν 18 καταγραφές ακινήτων, ενώ τα συνολικά εισοδήματα του ιδίου είναι περίπου 96 χιλιάδες ευρώ και της συζύγου του ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Γιώργου Βαγιωνά

Στα…ύψη το εισόδημα της Γεωργίας Μαρτίνου

Υψηλές είναι οι τραπεζικές καταθέσεις και της βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Γεωργίας Μαρτίνου η οποία διαθέτει και μεγάλο αριθμό ακινήτων.

Το συνολικό εισόδημά της ανέρχεται κοντά στις 430 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος δηλαδή 390 χιλιάδες το λαμβάνει από τα ακίνητα. Στο πόθεν έσχες της υπάρχουν 114 καταγραφές ακινήτων.

Δηλώνονται ακόμη καταθέσεις σε εφτά τραπεζικούς λογαριασμούς όπου τα συνολικά ποσά που καταγράφονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ανέρχονται σε περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Γεωργίας Μαρτίνου

Χρεόγραφα αξίας…5 εκατομμυρίων από το Γιώργο Γεραπετρίτη

Πολύ μεγάλη είναι και η περιουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος κατέχει διάφορα είδη χρεογράφων. Ο υπουργός με τη σύζυγό του κατέχουν χρεόγραφα τα οποία αξίζουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ (αποκτημένα από προηγούμενη χρήση).

Τα συνολικά εισοδήματα του κ. Γεραπετρίτη μαζί με της συζυγου του ξεπερνούν τα 70 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Γεραπετρίτης έχει δηλώσει 32 καταγραφές τραπεζικών λογαριασμών σε ευρώ, δολάρια, γεν και βρετανικές λίρες. Οι καταθέσεις του σε ευρώ ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, ενώ σε δολάρια είναι παραπάνω από 500.000 και 100.000 σε βρετανικές λίρες.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Γιώργου Γεραπετρίτη

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο ευρώ εισοδήματα δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος είναι κάτοχος χρεογράφων αξίας περίπου 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Κωστή Χατζηδάκη

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με το σύζυγό της δηλώνει 236.634 συνολικό ετήσιο εισόδημα. Επίσης διαθέτουν μετοχές αξίας 596.856 ευρώ. Στην ιδιοκτησία τους βρίσκονται 11 ακίνητα.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Νίκης Κεραμέως

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος συνολικά εισοδήματα περίπου 400 χιλιάδων ευρώ (χρήση 2019) για τη χρήση του 2020 δηλώνει περίπου 77 χιλιάδες ευρώ ενώ είναι χρεογράφων αξίας που ξεπερνούν τις 530 χιλιάδες ευρώ (κάποιες καταγράφονται σε αξία δολαρίων) μαζί με τη σύζυγό του και περίπου 300 χιλιάδες ευρώ και πάνω από 120 χιλιάδες δολάρια σε καταθέσεις.

Υπέρογκα είναι τα εισοδήματα και του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια τα οποία από την επιχειρηματική του δραστηριότητα και μόνο φτάνουν τα 524.498,23 ευρώ ενώ αθροιστικά με της συζύγου του είναι 570 χιλιάδες.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Νίκου Δένδια

Πάνω από ένα εκατομμύριο σε μετοχές και χρεόγραφα για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο σε μετοχές και άλλα χρεόγραφα, ενώ στο πόθεν έσχες τους γίνονται επίσης 45 καταγραφές ακινήτων. Τα συνολικά εισοδήματα που δηλώθηκαν είναι περίπου 85.000 ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Γιάννη Κεφαλογιάννη

Μετοχές σε ευρώ και λίρες

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατηγορία των πλουσίων ανήκει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είναι πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαζί με τη σύζυγό του δηλώνουν εισόδημα που ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Η οικογένεια Τσακαλώτου κατέχει αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές κλπ χρεόγραφα αξίας περίπου 360 χιλιάδων σε ευρώ και 140 περίπου χιλιάδων σε βρετανικές λίρες.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Κάτοχος μετοχών αξίας περίπου 220 χιλιάδων ευρώ είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος έχει συνολικό εισόδημα λίγο πάνω από 80.000 ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Γιάννη Δραγασάκη

Εκτοξεύθηκαν οι καταθέσεις της Ραλλίας Χρηστίδου

Η Ραλλία Χρηστίδου του ΣΥΡΙΖΑ φέτος έχει εισόδημα που αγγίζει τα 35.000 ευρώ και δηλώνει καταθέσεις περίπου 15.000 ευρώ, ενώ πέρσι οι καταθέσεις της δεν ξεπερνούσαν τα 550 ευρώ και το εισόδημά της άγγιζε τις 20000 ευρώ. Είναι κάτοχος ενός ακινήτου.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Ραλλίας Χρηστίδου

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει εισόδημα περίπου 33.0000, ενώ οι καταθέσεις της ανέρχονται σε περίπου 2.000 ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Κατερίνας Νοτοπούλου

Κανένα περιουσιακό στοιχείο για τη Μαρία Απατζίδη

Η βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη δηλώνει εισόδημα περίπου 39 χιλιάδες ευρώ και 4.000 περίπου ευρώ καταθέσεις, ενώ δεν είναι κάτοχος κάποιου περιουσιακού στοιχείου.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Μαρίας Απατζίδη

Ποιοι είναι…χρεωμένοι

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη με συνολικό οικογενειακό εισόδημα περίπου 63.000 ευρώ, καταθέσεις περίπου στις 10.000 ευρώ και 8 καταγραφές ακινήτων έχει δάνεια προς αποπληρωμή (μαζί με το σύζυγό της) περίπου 500 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη

Δανειακές υποχρεώσεις περίπου 500.000 ευρώ έχει επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Περικλή Μαντά

Δείτε επίσης: Γεραπετρίτης: «Υπάρχουν λόγοι να πάει η χώρα σε εκλογές, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότεροι να μην πάει» (audio)