Πούτιν: Ελπίζει ότι στη συνάντηση με τον Μπάιντεν θα τηρηθούν «ορισμένοι κανόνες επικοινωνίας»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC διατύπωσε την ελπίδα ότι στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν,που θα λάβει χώρα στη Γενεύη μεθαύριο Τετάρτη, θα τηρηθούν «ορισμένοι κανόνες επικοινωνίας».

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το εσχάτως οι σχέσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον θυσιάστηκαν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές διενέξεις στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του, η οποία κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα, ο Πούτιν εξέφρασε τις απόψεις του για μια σειρά ζητημάτων, αρνούμενος οτι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τη στιγμή που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ.

Εν συνεχεία, κάνοντας αναφορά στον Αλεξέι Ναβάλνι, υπογράμμισε ότι η απόφαση για την απελευθέρωσή του ή όχι, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του δικαστηρίου, τη στιγμή που στη φυλακή στην οποία κρατείται, τυγχάνει ίδιας αντιμετώπισης όπως ακριβώς τυγχάνουν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας σε ερώτημα για το αν εμπλέκεται το Κρεμλίνο στη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι αρχές στη Ρωσία «δεν έχουν καμιά συνήθεια να σκοτώνουν κάποιον».

Ο Ρώσος ηγέτης ακόμα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαδοχής του, αναφέροντας ότι τίποτα δεν θα καταρρεύσει στη χώρα σε μια στιγμή, όταν αλλάξει ο πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα ο καθένας αντικαθίσταται, κάνοντας λόγο για «μια βιολογική διαδικασία».

Τέλος, δήλωσε έτοιμος να κάνει το παν για να στηρίξει το διάδοχό του στη θέση του, άσχετα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις ενδεχόμενες διαφορετικές απόψεις που ίσως να έχει από τον εκείνον, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το άτομο εκείνο θα είναι ολόψυχα αφοσιωμένο στη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Νέα Δημοκρατία: “Aνάμεσα στα τόσα ψέματα που μας έχει συνηθίσει ο κ.Τσίπρας, του ξέφυγε μια αλήθεια”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ