Πούτιν: Επιβραβεύει τον «ακραίο» Καντίροφ – Του είπε να ρίξει πυρηνικά και εκείνος τον έκανε υποστράτηγο

Ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι του απονεμήθηκε ανώτατος βαθμός στον ρωσικό στρατό, την ώρα που οι δυνάμεις της Μόσχας υφίστανται μια σειρά από ήττες στην Ουκρανία.

Ο 46χρονος Τσετσένος ηγέτης δήλωσε ότι πρόκειται για «τεράστια τιμή» που του κανει ο Ρώσος πρόεδος Πούτιν, σημειώνοντας στο Telegram πως «πρόκειται για μια προαγωγή για μένα».

Ο Καντίροφ, πρώην πολέμαρχος που κυβερνά την Τσετσενία επιδιδόμενος συστηματικά σε εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι ο Πούτιν τον είχε «προσωπικά» ενημερώσει για την απόφασή του.

Ο βαθμός που του απονεμήθηκε είναι ο τρίτος υψηλότερος διοικητικός βαθμός στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία, ενώ ο διορισμός του έρχεται την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται πως απωθεί τις δυνάμεις της Μόσχας σε περιοχές που το Κρεμλίνο διακηρύσσει πως είναι «για πάντα ρωσικές».

Ο Τσετσένος ηγέτης δήλωσε ότι θα κάνει «τα πάντα για να τερματίσει γρήγορα την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου για την εκστρατεία του στην Ουκρανία – ενώ πλέον διακινούνται φήμες ότι o Καντίροφ διεκδικεί τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα, ο Καντίροφ κάλεσε τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος στην Ουκρανία, αφού τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την πόλη Λίμαν, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι στέλνει τρεις από τους έφηβους γιους του – ηλικίας 14,15 και 16 ετών – στο μέτωπο.

Δείτε επίσης: Μπαρτζώκας: «Ανταγωνιστικοί με Μπαρτσελόνα, δυσκολότερη από πέρυσι η φετινή Euroleague»