Προ των πυλών (ακόμα και τον Ιούλιο) δομικός ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Ενώ οι αρχικές προβλέψεις ανέφεραν ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται δομικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ενδείξεις συνηγορούν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και τον Ιούλιο.

Οι «φωτιές» στα πολιτικά γραφεία υπήρχαν εδώ και καιρό. Άλλοι ετοιμάζονται να αποχωριστούν το υπουργικό κοστούμι και άλλοι ξεκίνησαν να το ράβουν, αφού οι ψίθυροι έγιναν τις τελευταίες ημέρες ζωηρές συζητήσεις.

Μέχρι πρότινος όλοι πίστευαν ότι οι αλλαγές θα γινόντουσαν το Φθινόπωρο. «Λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ» υποστήριζαν οι περισσότεροι, δίνοντας πόντους στο πρώτο ενδεχόμενο ώστε ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση με ανανεωμένη την υπουργική του «ομάδα».

Από ότι φαίνεται, όμως, επισπεύδει τις διαδικασίες αφού, όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «όλοι και όλα αξιολογούνται».

Πελώνη όπως Γεραπετρίτης…

Η Αριστοτελία Πελώνη ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι σε μια 11άδα δεν είναι ίδια η απόδοση όλων. Όταν, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και μεγάλη εικόνα για όλη την κυβέρνηση και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται», οι καμπάνες του επερχόμενου σαρωτικού ανασχηματισμού χτύπησαν ηχηρά και οι φήμες αναζωπυρώθηκαν.

Όσον στο ερώτημα «γιατί τώρα;», η απάντηση είναι απλή. Διότι τον Ιούλιο συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιθυμεί να σημάνει την επανεκκίνηση της Κυβέρνησης, μετά και τη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας.  Άλλωστε, οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι προ των πυλών…

«Ψήνεται»  συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάϊντεν στις 14 Ιουνίου

Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μέχρι να επιβεβαιωθούν τα σενάρια των τελευταίων 24ώρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει μεθοδικά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Πέραν τις διαφαινόμενης συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, στα σκαριά βρίσκεται και μια συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου. Στην ύπαρξη θετικού κλίματος συνηγορεί και η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, με τον «πλανητάρχη» να προσκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο.

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής