Προκλητικές δηλώσεις Σκέρτσου: «Επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους, επειδή έχουν μάθει να ζουν με επιδόματα» (vid)

Σε μία μάλλον άστοχη δήλωση προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος το πρωί της Δευτέρας, καθώς έκανε αναφορά σε πολίτες που προτιμούν να ζουν με επιδόματα, παρά να δουλέψουν.

«Τι σημαίνει οτι δεν θα έχουν την οικονομική στήριξη όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και χρειαστεί να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους», ρώτησε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος, στον κ. Σκέρτσο.

propoli

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σκέρτσος ήταν η εξής: «Η οικονομική στήριξη έρχεται ως παρεπόμενο των οριζόντιων μέτρων. Είχαμε καραντίνες, είχαμε κλεισίματα επιχειρήσεων, ολόκληρων κλάδων. Αυτά γίνονταν με κρατική εντολή. Από τη στιγμή που υπάρχει καθολική πρόσβαση δεν υπάρχει λόγος για οριζόντια μέτρα και δεν υπάρχει λόγος να δίνουν οριζόντια μέτρα στήριξης.

Είναι επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα. Βλέπουμε επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό επειδή υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το κρατικό επίδομα και να δουλεύουν μαύρα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 11:30

Δείτε επίσης: Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει του πλήρους ανοίγματος στις 15 Ιουλίου – Δεν επιτρέπεται χαλάρωση των ελέγχων

Loading