Στη Μυτιλήνη, έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, βρίσκεται από το πρωί σήμερα Τετάρτη 23 Απριλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης και τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών και άλλων αρχών.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη νησιωτική Ελλάδα. Όπως είπε, «οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν ύψιστη αποστολή σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νησιά μας και κυρίως εδώ στη Μυτιλήνη. Δεν είναι συμβολική η επίσκεψή μου, είναι ουσιαστική». Στα πληρώματά μας, στα σκάφη του Λιμενικού, στους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια, επαγγελματισμό και πατριωτισμό φυλάνε τα θαλάσσια σύνορά μας, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μας, στα νησιά μας, και αυτή είναι η πρωταρχική τους αποστολή.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας, «το Λιμενικό Σώμα έχει και άλλες αποστολές σε ό,τι έχει να κάνει με την ακτοπλοΐα, σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια», τονίζοντας τη σημασία της προστασίας και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία των νησιών για τον τουρισμό.
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, λέγοντας ότι «από εδώ, από τη Μυτιλήνη, προαναγγέλλω προσλήψεις για την επόμενη σεζόν, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών». Επιπλέον, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια σύγχρονων σκαφών και την ψηφιοποίηση των λιμεναρχείων.
Νωρίς το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε θαλάσσια περιπολία με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ