Η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κίνησε τις διαδικασίες και τη συναίνεση στην πολιτική σκηνή. Στα χέρια των υπόλοιπων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης βρίσκεται το προσχέδιο της πρότασης δυσπιστίας που συντάχθηκε από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Το κείμενο είναι ανοιχτό σε παρατηρήσεις ώστε να διαμορφωθεί συλλογικά και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε κύκλο τηλεφωνημάτων στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των ανώτατων στελεχών των κομμάτων. Σημαντική ήταν η συμμετοχή και του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος επικοινώνησε με τον Σωκράτη Φάμελλο.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τα πρακτικά ζητήματα έχουν αναλάβει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρης Μπιάγκης. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διαθέτει 32 βουλευτές, ενώ την πρόταση δυσπιστίας θα συνυπογράψει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει 26 βουλευτές, η Νέα Αριστερά 11 και η Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που υποστηρίζουν το Κίνημα Δημοκρατίας ανέρχονται σε 7. Το ΚΚΕ θα στηρίξει την πρόταση, αλλά χωρίς να συνυπογράψει το κείμενο.
Η Χαρ. Τρικούπη επιθυμεί να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας με την έναρξη των εργασιών της Βουλής την Τετάρτη 5 Μαρτίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Διαφορετικά, θα πραγματοποιηθεί κύκλος ομιλιών από τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι δεν θα μπλέκονται σε μικροκομματική λογική για την κατάθεση της πρότασης, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει δώρο στην κυβέρνηση. Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνουν οι Μιλένα Αποστολάκη, Ευαγγελία Λιακούλη και Παναγιώτης Δουδωνής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr