(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Πρόταση μομφής: Περνά στην αντεπίθεση η κυβέρνηση – Πώς ερμηνεύεται η κίνηση Τσίπρα από συνεργάτες του πρωθυπουργού

Με οξύτητα, πόλωση και έντονη αντιπαράθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου θα περάσει πλέον στην αντεπίθεση απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση θα πάει τη συζήτηση στη σύγκριση με την προηγούμενη τετραετία.

Σχετικά με το κράτος δικαίου στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση θα μιλήσει για τις τελευταίες αποκαλύψεις στο ειδικό δικαστήριο που έκαναν λόγο για «μαύρα χρήματα» που έφταναν στην Κουμουνδούρου και θα ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει για το τι γνωρίζει για την υπόθεση.

«Μας είπε ο κ. Τσίπρας «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης χθες στο Ηράκλειο, δίνοντας το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει. «Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας Υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore, τον κ. Αρτεμίου, που ξαναήρθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Η υποκρισία του Τσίπρα για τα θέματα του κράτους δικαίου

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι μέσα από τη συζήτηση θα φανεί η υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα θέματα του κράτους δικαίου και συμπληρώνουν ότι είναι δεδομένο «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα αποδείξει πόσο συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ». «Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του», είπε στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός, έχοντας χαρακτηρίσει νωρίτερα, «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας του κατέθεσε. «Να είναι βέβαιος ότι η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό», τόνισε.

Τι κρύβεται πίσω από τη κατάθεση πρότασης δυσπιστίας του Τσίπρα

Ο στόχος του κ. Τσίπρα σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει τον πολιτικό του χώρο λίγο καιρό πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Ταυτόχρονα προσπαθεί να… καλύψει κάπως το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσιάζει από τη Βουλή.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας