Πρόταση – Βόμβα του Αλ. Τσίπρα που ανατρέπει όλες τις ισορροπίες

Ανατροπές στους εσωκομματικούς συσχετισμούς, αίροντας παραδοσιακά στεγανά, φαίνεται πως επιχειρεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο προγραμματίζεται για τις 31 Μαρτίου -4 Απριλίου.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε χθες ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας με την απόφαση- φωτιά για ξήλωμα και ξαναχτίσιμο όλων των δομών του κόμματος που ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο, αρχής γενομένης από την εκλογή του προέδρου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, από τη βάση του κόμματος, δηλαδή τα εγεγγραμένα μέλη.

Ο κ. Τσίπρας στην πρότασή του εισηγείται ο πρόεδρος αλλά και η Κεντρική Επιτροπή να μην εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος αλλά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για ριζικές αλλαγές φαίνεται πως επηρέασε το τελευταίο διάστημα και η πετυχημένη εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η συγκεκριμένη πρόταση προκαλεί αντιδράσεις από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος (π.χ. Σκουρλέτης, Φίλης) καθώς γίνεται λόγος για “πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ“, αλλά και «αποθέωση της μικροπολιτικής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρμαχοι μιας τέτοιας εξέλιξης ήταν στενοί συνεργάτες, αλλά και πρωτοκλασάτοι υπουργοί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την πτέρυγα των «προεδρικών», ενώ δεν έλειψαν και στελέχη που παρότρυναν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το σχετικό βήμα, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, όπως η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση PRORATA: Κάτω απ’ τις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ