Πρώτη τηλεφωνική επαφή φέρονται να είχαν οι Μπάιντεν- Ερντογάν

Την πρώτη επικοινωνία, έπειτα από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, φέρονται να είχαν σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, σήμερα Παρασκευή φαίνεται πως έγινε η πρώτη τηλεφωνική επαφή του προέδρου των ΗΠΑ με τον ομόλογό του στην Τουρκία, με πρωτοβουλία του πρώτου.

Άμεσα αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και να υπάρξουν εξελίξεις, μετά από αυτή τη σημαντική κίνηση που φέρονται να έκαναν οι ΗΠΑ, όπως αναμενόταν, με βασικό άξονα της “ατζέντας”, μεταξύ των άλλων, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον σε διπλωματικό επίπεδο δείχνουν να μη βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, ενώ είναι σε εξέλιξη και τα “παζάρια” της Τουρκίας με τη Ρωσία, για το πυραυλικό σύστημα των S-400.

Και με βάση τη μεγάλη διαφορά γύρω από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χάσμα και η πόλωση.

Πάντως, από την πλευρά του Λευκού Οίκου, από χθες Πέμπτη, διέρρεε οτι περισσότερα για το ζήτημα θα γίνουν γνωστά από αύριο Σάββατο.

Δείτε επίσης: Ο Μπάιντεν δήλωσε ανυπόμονος να συνεργαστεί με τη Ρωσία, στον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα