(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ EUROKINISSI)

Προβληματίζει αλλά δεν φοβίζει (ακόμα) το κύμα των ανεμβολίαστων

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας, το κύμα των ανεμβολίαστων. Ένα κύμα το οποίο προβληματίζει αλλά δεν φοβίζει (προς το παρόν τουλάχιστον) την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι με τη δύναμη των επιχειρημάτων θα καταφέρει να πείσει όσους αρνούνται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης της κοινωνίας. 


Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι  η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Ο λόγος είναι προφανής… Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος υπάρχει λύση: ο εμβολιασμός. Όσες και όσοι, πάλι, δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

propoli

Στασιμότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα επικρατεί μια στασιμότητα τους θερινούς μήνες. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11,16 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56,2% του γενικού πληθυσμού και 65,4% του ενήλικου πληθυσμού.
 
Περισσότερο από 5,61 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5% επί του γενικού πληθυσμού και 62,7% επί του ενήλικου πληθυσμού. Τα ραντεβού της εβδομάδας αυτής κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 20.000.
 
Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση 6.138 πολίτες και έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 5.050 συμπολίτες μας. Από τα κινητά συνεργεία στις απομακρυσμένες περιοχές, έχουν ήδη διενεργηθεί περισσότεροι από 12.000 εμβολιασμοί.
 
Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός ειδικών κατηγοριών πληθυσμών όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες. Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση θέση των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τον ρυθμό ημερήσιων εμβολιασμών και την κατάταξη σχετικά με τα άτομα που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ποιους αφορά η τρίτη δόση

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και η Επιτροπή Αντιμετώπισης των Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκαν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου mRNA σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου, που μπορεί να ξεκινήσει τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Η πλατφόρμα στην οποία τα άτομα αυτά θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Υγείας: Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους – Στις 12.00 τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading