Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση με τον υπουργό κ. Σκρέκα να αναφέρεται στην υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «το μνημόνιο προδιαγράφει το πλαίσιο με το οποίο προωθούμε τη συνεργασία για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, για τη διασύνδεση του ηλεκτρικό δικτύου της Αιγύπτου με αυτό της Ελλάδας. Με το καλώδιο αυτό θα μεταφέρεται καθαρή, πράσινη-ηλεκτρική ενέργεια, που θα παράγεται στην Αίγυπτο και μέσω της Ελλάδας θα μπορεί να εξάγεται στις χώρες βόρεια της Ελλάδας και στην κεντρική Ευρώπη»

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε ότι το κόστος κατασκευής ενός φωτοβολταϊκού στην Αίγυπτο είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το κόστος κατασκευής του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. ‘Αρα, μέσα από την αυτή την πολύ πιο χαμηλή τιμή παραγωγής πράσινης-ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του δικτύου μας και την επάρκεια μας, να διαφοροποιήσουμε τις πηγές εφοδιασμού μας, να βοηθήσουμε στην ηλεκτρική ευελιξία μας, και από την άλλη να διασφαλίσουμε περισσότερο το περιβάλλον, καταφέρνοντας να πετύχουμε και τους στόχους μας, και εμείς και η Ευρώπη, για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό μας μείγμα» τόνισε ο κ. Σκρέκα

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής ενώ κατά ψήφισε το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

Ψηφίστηκαν επίσης οι εξής τροπολογίες:

-η τροπολογία 1104/95 του υπουργείου Οικονομικών για τη μη σφράγιση αξιογράφων σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, την παροχή δυνατότητας δανειοδότησης της Energean και από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ επί τρίμηνο κά. (Ναι: ΝΔ, Όχι: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, Παρών: Κίνημα Αλλαγής)

-η τροπολογία 1105/96 που περιλαμβάνει: 1. Αναστολή αδειοδότησης αιολικών σταθμών σε περιοχές της Β. Εύβοιας 2.Διαδικασία ανάθεσης ειδικών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων 3. Εξορθολογισμός διοικητικών κυρώσεων για περιβαλλοντικές παραβάσεις 4. Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων 5. Κατανομή εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για τα έτη 2021-2030 (Ναι: ΝΔ, Παρών: ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, Όχι: ΚΚΕ, ΜέΡΑ25)

-η τροπολογία 1106/97, που ρυθμίζει θέματα αναφορικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Θερμότητας Υψηλής Ανάλυσης (ΣΗΘΥΑ). (Ναι: ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, Παρών: ΣΥΡΙΖΑ, Όχι: ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25)

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας είχε αποδεχθεί δύο βουλευτικές τροπολογίες, του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Ιω. Βρούτση για την καταβολή του σμυριδεργατικού δικαιώματος Νάξου και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών 2021 (Ναι: Παμψηφεί) , και της βουλευτού Α’ Πειραιώς της ΝΔ, Νόνης Δούνια για τη χωροθέτηση συμπληρωματικών λειτουργιών στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπως καταστημάτων αθλητικών ειδών, εντευκτηρίων, γραφείων, κέντρων αποκατάστασης και υποστήριξης για ΑμεΑ κλπ. (Ναι: ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, Όχι: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25).

Δείτε επίσης: Ήττα στην πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr