EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψωμιάδης: «Ήμουν σταρ και ανέδειξα πολλούς, από πρωθυπουργό μέχρι περιφερειάρχη. – Μεγάλη υπόθεση να είσαι ψιλικατζής»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αναφέρθηκε στην νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα λέγοντας πως αυτή τη στιγμή «με ενδιαφέρει η επιβίωση». «Ανοίξαμε ένα καφέ μάρκετ και προσπαθούμε να επιβιώσουμε», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι στο κατάστημα εργάζεται ο ίδιος και η οικογένεια του. «Μεγάλη υπόθεση να είσαι ψιλικατζής και μπακάλης. Είναι χαρά, είναι υγεία, είναι απόλαυση.  Η κοινωνία είναι πάνω από τα κόμματα», ανέφερε. «Ο πόνος ο δικός μου ο προσωπικός έχει φτάσει στον πάτο».

propoli

Κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική του καριέρα ο κ. Ψωμιάδης, μίλησε για τα λάθη που όπως είπε έκανε.

«Εγώ ήμουνα σταρ και ανέδειξα δεκάδες. Από τον πρωθυπουργό μέχρι δημάρχους, , μέχρι περιφερειάρχη, μέχρι βουλευτές, μέχρι υπουργούς. Τα λάθη μου ήταν η κακή επιλογή κάποιων συνεργατών μου».

Μιλώντας για την κόντρα του με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Ψωμιάδης τόνισε: «Ο προηγούμενος δήμαρχος έπρεπε να είναι έκπτωτος. Από την ώρα που επέστρεψε από τα Σκόπια και ονόμασε τα Σκόπια Μακεδονία. Ο κώδικας της αυτοδιοίκησης απαγορεύει τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη να ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για κέντρα που δεν τον ήθελαν στην εξουσία προκειμένου να περάσει το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Εγώ ήμουν έκπτωτος γιατί μείωσα ένα πρόστιμο, νομίμως.  Αλλά έπρεπε να με τελειώσουν. Ο Αντώνης από την Καλαμάτα δεχόμενος εντολές, κοιμηθήκαμε το βράδυ και το πρωί είμασταν έτοιμοι για φυλακές».

Ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε ανήσυχος σχετικά με την πορεία των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

«Φοβάμαι το αύριο. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργηθεί καμιά βδομάδα ένα δεύτερο “Ίμια”. Φοβάμαι ότι θα τρέξουμε στη Χάγη και αν πάμε στη Χάγη, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα. Να διαπραγματευτούμε τί; Να αλλάξει η συνθήκη της Λοζάνης;»

Ο κ. Ψωμιάδης αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει στην συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, όπου θα αναφέρει και το παρασκήνιο των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ.

«Εκεί τελείωσα. Όταν οι δημοσκοπήσεις με ανέβαζαν και αναγκάστηκε ο κ. Αβραμόπουλος και απεχώρησε», τόνισε. «Γράφω το επόμενο διάστημα να γράφω το οδοιπορικό μου. Θα είναι εγκυκλοπαίδεια. 35 χρόνια όταν είσαι πρώτος, είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις Ζέρβα με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος και άσκησε κριτική στον δήμαρχο,  λέγοντας:  «Δεν πήρα καμία απόφαση έτσι από εγωισμό ή γιατί μου το πρότειναν οι συνεργάτες μου. Τι λέει η τοπική κοινωνία».

Για τις σχέσεις του με τα πολιτικά κόμματα, ο κ. Ψωμιάδης αποκάλυψε ότι συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη ενώ αποκάλυψε και πως ευχήθηκε στους “Κυριάκους”, στην χθεσινή ονομαστική τους εορτή.

«Τον κ. πρωθυπουργό του έστειλα μήνυμα στο κινητό του και τον κ. Βελόπουλο τον πήρα τηλέφωνο και με ευχαρίστησε. Εγώ πλοκάμι δεν ήμουν ποτέ, ούτε υπηρέτησα ποτέ τα πλοκάμια με την έννοια τη γνωστή. Από εκεί και πέρα παραμένω μάχιμο ενεργό στέλεχος της ιδεολογικής παράταξης που ξεκίνησα και ανήκω. Θεωρώ ότι με την προοπτική αυτή δεν μπορώ να έχω μέλλον μέσα στην παράταξη. Γιατί εγώ είμαι «πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια». Πατριωτικό κίνημα όχι εθνικιστικό κίνημα».

«Μιλάω με τον Κασιδιάρη. Και όταν ήρθε εδώ μιλήσαμε», ανέφερε. «Άλλο εθνικιστής και άλλο πατριώτης, εγώ είμαι πατριώτης», συμπλήρωσε. 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Ψωμιάδης στον Flash 99.4

Loading