«Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή της για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Όπως αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου «Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα. Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών».
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Χίος: Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο «ιπτάμενος» ιερέας
- Η ανάκαμψη της τρύπας του όζοντος: μια θετική εξέλιξη χάρη στην παγκόσμια μείωση των καταστροφικών χημικών
- Η ελληνική δισκογραφία σε 100 χρόνια: Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τη Χάρις Αλεξίου
- Κλιματική κρίση: Νέο αρνητικό ρεκόρ στους θαλάσσιους πάγους
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας για την επίθεση σε δικαστικό επιμελητή
- Κλείνει το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι για πέντε χρόνια ανακαίνισης