Τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη σε ό,τι έχει να κάνει με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες και τους εργάτες γης σχολίασε η Νέα Αριστερά.
«Σε μια περίοδο που σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά επελαύνει και επιβάλλει την ατζέντα της, καθήκον των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων και πολιτών είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων», τονίζουν πηγές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφερόμενες στις δηλώσεις Κασσελάκη.
Όπως αναφέρουν, αυτές τις ημέρες στη Γαλλία ο Μακρόν νομοθετεί «το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν και της γαλλικής ακροδεξιάς», ενώ «στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD κερδίζει διαρκώς έδαφος όσο οι χριστιανοδημοκράτες υιοθετούν το πρόγραμμά του». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει τα ακραία και συντηρητικά ακροατήρια». Προσθέτουν ότι «ο πρωθυπουργός, που πολιτεύτηκε ενσωματώνοντας την πιο σκληρή ακροδεξιά ατζέντα την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπήρξε ο πρώτος διδάξας» και πως «η ΝΔ έστησε την στρατηγική της πάνω στην λογική του ηθικού πανικού και του φόβου πάνω και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών».
«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών και στη γιγάντωση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην περιφέρεια και στην κατασκευή», σημειώνουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πηγές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σχολιάζουν ότι «η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για “ατζέντα Ισλαμαμπάντ” και “500.000 Πακιστανούς” που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτήν την κρίσιμη οπτική από τη μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στη νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου». «Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα», καταλήγουν.
Δείτε επίσης: Μακελειό στην Πράγα: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο – Έντρομοι φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν