EUROKINISSI @ Γ. Παναγόπουλος

Ραγκούσης για διαδηλώσεις: Γελοιότητες εμπνευσμένες από ακροδεξιά μυαλά

Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις και το αν ποινικοποιείται κατ’ ουσία το δικαίωμα του «συναθροίζεσθε», ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε κατηγορηματικά «ευθέως και κατά παράβαση του Συντάγματος. Κραυγαλέα παράβαση του Συντάγματος που δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να πάρουν την ευθύνη που θέλουν να αναλάβουν τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Εγώ θλίβομαι ειλικρινά για το θράσος του κ. Χρυσοχοΐδη -και ξέρω πόσο βαριές λέξεις χρησιμοποιώ- να ψεύδεται με ωμό τρόπο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για δύο λόγους: Πρώτον γιατί με το νομοθέτημα που εισηγείται στη Βουλή, μπορεί μια διαδήλωση να θεωρηθεί παράνομη και να διαλυθεί ακόμη και αν αυτή εξελιχθεί απολύτως ειρηνικά και δεύτερον γιατί οι συγκεντρώσεις των 50 ατόμων, ήδη από το 2013 και με διάταγμα που έχει τεθεί σε ισχύ δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική αστυνομία να τις τοποθετεί στο πεζοδρόμιο.

Είναι τέτοια η ντροπή που θα έπρεπε να αισθάνεται και ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης για τα ψέματα που λένε που ειλικρινά κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τολμήσει να πει κάτι τέτοιο. Τους δώσαμε φωτογραφίες. Έξω από τη Βουλή όποιος περνάει βλέπει κάθε τόσο συγκεντρώσεις των 30 και των 50 ατόμων, πάνω στο πεζοδρόμιο, ακόμη και έξω από τα υπουργεία».

Και πρόσθεσε λέγοντας πως εάν σε μια πορεία σημειωθούν επεισόδια, ο διοργανωτής όχι μόνο θα συλλαμβάνεται αλλά θα «πληρώνει και τα σπασμένα. Διότι αυτοί που τα έσπασαν δεν θα πληρώσουν. Και αντί η αστυνομία να κάνει, αυτό που υποχρεούται να κάνει, δηλαδή να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν και να πληρώσουν, τώρα ουσιαστικά δεν θα την ενδιαφέρει και θα πιάνουν τον οργανωτή που μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να είναι ένας μαθητής ή συνταξιούχος ή ΑμΕΑ και θα αντιμετωπίζει και ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη και θα του φορτώσουν και όλες τις δαπάνες που θα έχουν ενδεχομένως δημιουργήσει κάποιοι τρίτοι τους οποίους θα όφειλε η αστυνομία να συλλάβει».

Σε ερώτηση για το τι πραγματικά κρύβει αυτό το νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός ήταν καταιγιστικός: «Κρύβονται δύο πράγματα. Πρώτα – πρώτα κρύβεται ο πραγματικός τους εαυτός, γιατί τέτοιοι είναι και αυτές τις πολιτικές πεποιθήσεις έχουν. Όλα τα άλλα είναι φτιασιδώματα, επειδή έχουν πέσει τα χρήματα και έχουν εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. Ο Μητσοτάκης όμως αυτός είναι!

Και δεύτερον όλα αυτά τα κάνουν γιατί βλέπουν τι έρχεται. Ότι έρχεται δηλαδή μια μεγάλη οικονομική κρίση μετά τις εντελώς λανθασμένες πολιτικές που έχουν ακολουθήσει στην οικονομία, απόδειξη των οποίων είναι ότι έφεραν ύφεση στη χώρα πριν από τον κορονοϊό. Και επειδή βλέπουν ότι έρχονται μπροστά αυτές οι ανάγκες των πολιτών, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των ανέργων, θέλουν προληπτικά να εξοπλιστούν με όλα εκείνα τα εργαλεία τα οποία και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να πλήξουν αυτό το συνταγματικά αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων.

Προσέξτε όμως! Έχουν επιλέξει ένα δρόμο που θα τους γελοιοποιήσει. Και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν θέλω να παραλείπω να τονίζω. Γιατί όλα αυτά τα οποία εισηγούνται είναι ανεφάρμοστα. Είναι γελοιότητες, εμπνευσμένες από ακροδεξιά μυαλά. Γιατί ποια αστυνομία θα πάει να συλλάβει 10.000 εργαζόμενους που θα διαδηλώσουν ειρηνικά επειδή δεν έστειλαν το σχετικό έγγραφο; Ποια δικαιοσύνη θα επιβάλει σε 10.000 εργαζόμενους ποινές φυλάκισης ενός χρόνου; Ποια δικαιοσύνη θα πάει να επιβάλει σε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες δύο εκατομμύρια ευρώ ζημιές που έγιναν επειδή η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της;».

Σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου σώματος εντός της Αστυνομίας, ο Γιάννης Ραγκούσης  υπογράμμισε ότι «δεν θέλω συνέχεια να μιλάω με χαρακτηρισμούς, αλλά οι χαρακτηρισμοί αυτοί πηγάζουν από τις πολιτικές τους αποφάσεις. Πρόκειται για μια κλασσική συνταγή για να φτιάξουν μια Διεύθυνση σε ένα υπουργείο, να τη στελεχώσουν με αναξιοκρατικές διαδικασίες και κολλητούς και στην πραγματικότητα να υπηρετήσουν και αυτές τις ιδεολογικές εμμονές και την ιδεολογική διαστρέβλωση που έχει να κάνει με το ακροδεξιό κύκλωμα, θέλοντας παράλληλα να φορτίσουν αρνητικά μία έννοια και έναν όρο που έχει να κάνει με την ριζοσπαστικοποίηση. Θέλουν να τον συνδέσουν με τη βία για να τον αμαυρώσουν.

Και το περίεργο είναι, ότι στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας βασική ιδεολογική αρχή που τέθηκε από τον αείμνηστο Καραμανλή κάνει λόγο για «την Αρχή του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Συνασμπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τι θέλει να μας πει δηλαδή ο κ. Χρυσοχοίδης; Τι θέλει να πει με αυτή τη νομοθετική αθλιότητα που επιχειρεί. Δεν ντρέπεται άραγε;».

Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «χουντικής επινόησης» ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μόνο αυτό. Έκαναν και κάτι χειρότερο που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε η χούντα. Στο νομοθετικό διάταγμα του ’71 η χούντα δεν ποινικοποιούσε τη συμμετοχή. Ανέφερε μόνο πως «αν υπάρχει κατά την αστυνομία μια παράνομη συγκέντρωση, τότε ευθύνη έχει ο οργανωτής και ο ομιλητής». Δεν ανέφερε ότι προβλέπεται ποινή φυλάκισης και γι’ αυτόν που παρίσταται στη συγκέντρωση. Αυτό το κάνει ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης. Κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η χούντα».   

Ακούστε ολόκληρη της συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον Flash 99,4:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Ο Ραγκούσης κοντά στον προβιβασμό του σε κηπουρό του Τσίπρα»