Ράνια Σβίγγου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει ρεαλιστικά και κοστολογημένα μέτρα»

«Το καλάθι του νοικοκυριού αποτελεί άλλη μια κίνηση εμπαιγμού της κοινωνίας», είπε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News»

Προσθέτοντας ότι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «πολιτεύεται με νεοφιλελεύθερες εμμονές και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα», και η οποία «απαντά με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών», ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ «έχει καταθέσει συγκεκριμένα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα μέτρα πραγματικής ανακούφισης των νοικοκυριών».

propoli

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες γαλάζιων βουλευτών και συμβούλων που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «οι απευθείας αναθέσεις φανερώνουν μια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης», κι ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποτελούν «την κορυφή ενός παγόβουνου διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από «ημετέρους». «Κάποιοι επιτήδειοι έχουν κάνει την κρίση ευκαιρία για πλουτισμό και business», υπογράμμισε. Όμως, «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί», γιατί «κάθε μέρα που περνά, είναι μια μέρα καταστροφική για την κοινωνία, για τους θεσμούς και τη νομιμότητα».

Σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑΠΣ υπογράμμισε ότι, αντί ο Κ. Μητσοτάκης να πάει στη βουλή να απαντήσει για τη σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι το παράνομο λογισμικό ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της κυβέρνησης, κι ότι παρακολουθούνται ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης, «ο Κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί και κρύβεται», όπως άλλωστε «κρύφτηκε και από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, την PEGA, και έστειλε τον κ. Γεραπετρίτη». «Οι υποκλοπές είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε η Ράνια Σβίγκου και «η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές υπό την απειλή της παρακολούθησης των πάντων».

Σχετικά με τα πρόσφατα, πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων και μεταναστών, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «μας συγκλονίζουν» και ταυτόχρονα «υπενθυμίζουν με τον πιο δραματικό τρόπο όσα πρέπει να αλλάξουν άμεσα». Τόνισε ότι θα πρέπει «να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο μιας Ευρώπης-φρούριο, και μιας αποθήκης ψυχών», και αναφέρθηκε στις ευθύνες της Τουρκίας και της Ε.Ε..

Σχετικά με την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και άμεσα, στην εξωτερική μας πολιτική». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ «έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες, αν τις είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πράγματα θα ήταν σήμερα αλλιώς», και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν επιδιώκει ένα νέο πακέτο κυρώσεων, που θα ενεργοποιηθεί εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ενώ ταυτόχρονα .«αρνείται την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο μιας συνεκτικής στρατηγικής με σαφείς κόκκινες γραμμές και ορίζοντα τη Χάγη».

Τέλος, σε ερώτηση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑΠΣ είπε ότι αυτά «θα εκφράζουν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, καθώς και τον ευρύτερο αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Στη Λάρισα περιοδεύει η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου

Loading