Ρένα Δούρου:: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει και την κοινωνία και το περιβάλλον

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειάρχης Αττικής μιλά στο KontraNews – Κάνει κριτική στην κυβέρνηση και το εργασιακό νομοσχέδιο και αναφέρει τα πρόβλημτα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες απο την Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Ρένα Δούρου στην KontraNews: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει και την κοινωνία και το περιβάλλον

“Η κυβέρνηση στηρίζει ένα στρεβλό μοντέλο, που έχει δοκιμαστεί και αποτύχει. Τα σπασμένα όμως δεν θα τα πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Χατζηδάκης που η σχέση τους με το μεροκάματο, είναι αυτή του φάντη με το ρετσινόλαδο, αλλά θα τα πληρώσουν οι χιλιάδες που έχουν… εξάρτηση από το μισθό τους. Και η νέα γενιά των εργαζομένων. Τα χιλιάδες παιδιά που σήμερα, εξαιτίας της κυβέρνησης, μένουν εκτός δημόσιων πανεπιστημίων, οι αυριανοί είλωτες ελέω Μητσοτάκη….”. Αυτά υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην Κυριακάτικη Kontra News και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιτζή. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει τον τόπο. Γιατί βλάπτει και την κοινωνία και το περιβάλλον”, εξηγεί η ίδια.

“Υποκρισία και χυδαιότητα είναι να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση την υποχρεωτική ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, για παράδειγμα κατά της βίας και της κακοποίησης στην εργασία ή τις γονικές άδειες, για να κουκουλώσει αυτό που είναι πραγματικά το νομοσχέδιο αυτό. Ένα πραγματικό συμβόλαιο εκτέλεσης των εργασιακών δικαιωμάτων”, υπογραμμίζει η Ρένα Δούρου, απαντώντας στα περί δήθεν υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εξηγώντας γιατί χαρακτηρίζει την κυβέρνηση “πράσινο Ιανό” καθώς “αρέσκεται να εμφανίζεται εκτός συνόρων οικολογικά ευαίσθητη, ενώ στην πράξη εντός συνόρων, δείχνει το πραγματικό, το γκρίζο της πρόσωπο”, η Ρένα Δούρου λέει : “ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε τη νομική προστασία της φύσης, παραδίδοντας ακόμη και προστατευόμενες περιοχές νατούρα, βορά σε… πρόθυμους επενδυτές. Παράλληλα μιλά πολύ η κυβέρνηση για την πράσινη μετάβαση, κλπ. Όμως την ίδια στιγμή ξεπουλά τα εργαλεία δημόσιας πολιτικής που είναι απαραίτητα για πραγματικό κοινωνικό και πράσινο μετασχηματισμό της κοινωνίας”.

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου στηλιτεύει και την αφωνία Μητσοτάκη σε σχέση με το σκοταδιστικό συνέδριο “περί γονιμότητας”, παρατηρώντας ότι “ακόμη αναμένουμε την τοποθέτηση του λαλίστατου κατά τα άλλα κυρίου Μητσοτάκη στο θέμα του σκοταδιστικού συνεδρίου όπου μιλούσε το μισό υπουργικό του συμβούλιο. Απορία ψάλτου βηξ; Ή… αποκαλυπτήρια για έναν πρωθυπουργό που πατάει σε πολλές βάρκες για να κρύψει ότι σε αυτόν οφείλεται η ακροδεξιά μετάλλαξη της ΝΔ;”

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η Ρένα Δούρου, λέει ότι “και στην εξωτερική πολιτική δεν είμαστε ίδιοι”, θυμίζοντας ότι “σε αντίθεση με τη ΝΔ που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση υπερπλειοδοτούσε στον εθνολαϊκισμό και την ευκολία της στείρας συνθηματολογίας, κάνοντας το ευαίσθητο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, γήπεδο μικροκομματικής σύγκρουσης, όπως το ζήσαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις”.

Τέλος, η Ρένα Δούρου, παρατηρεί ότι στην Περιφέρεια Αττικής οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους τις μεγάλες καθυστερήσεις, όταν δεν πρόκειται για εγκαταλείψεις, κρίσιμων έργων για τις τοπικές κοινωνίες, εξαιτίας των πολιτικών της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. “Εμείς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής δίνουμε καθημερινά αγώνα μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μην μείνει τίποτε πίσω, από όσα ξεκινήσαμε για τις τοπικές κοινωνίες, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με λόγο και έργο, στο πλευρό των πολιτών”, προσθέτει η ίδια.

Δείτε επίσης: Γ. Πατούλης: “Ο τουρισμός μας θα ζωντανέψει και θα αφήσουμε πίσω μας τις σκληρές ημέρες”