«Κατώτερα των περιστάσεων», χαρακτήρισε τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ανέφερε: «Η πλειοψηφία των πολιτών λέει βρείτε τα για να έχουμε μία λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μία πρωτοβουλία και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε – παρουσίασαμε συγκεκριμένα 10+1 προτάσεις». Από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση προκειμένου να διαμορφωθεί προοδευτική απάντηση. «Εμείς δεν έχουμε κομματικό εγωισμό, είμαστε συνεπείς και ενωτικοί και δεχόμαστε και στηρίζουμε και προτάσεις των άλλων», όπως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε και να στηρίξουμε και προτάσεις άλλων. «Εμείς προτείναμε να κάνουμε μία δημόσια συζήτηση για αυτά που συμφωνούμε και όχι για αυτά που διαφωνούμε, αλλά δίχως ανταπόκριση».
Σε ερώτηση για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, απάντησε: «Η κ. Κωνσταντοπούλου σωρεύει την αντίδραση της κοινωνίας. Όμως δεν έχει προγραμματική πρόταση, το έχει παραδεχθεί και η ίδια». Επιπλέον, χρησιμοποιεί επιχειρήματα του παρελθόντος, που χρησιμοποιούσε το αντισύριζα μέτωπο.
Για τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, είπε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο που μας προσέθεσε το πρόβλημα της αξιοπιστίας». Το πρόβλημα αυτό ξεπερνιέται και εκεί αποσκοπούσε και η δική μου εκλογή. Ήδη ξαναμπαίνουν μπρος οι οργανώσεις και πάμε σε συνέδριο επανεκκίνησης τον Ιούνιο.
Αναφερόμενος στο ζήτημα με την «Ομάδα Αλήθειας», ζήτησε παρέμβαση της δικαιοσύνης. «Δεν μιλάμε για κάποια τρολ του διαδικτύου, μιλάμε για τον μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ, ο οποίος πληρώνεται από εταιρείες του κ. Βαρβιτσιώτη και του κ. Ολύμπιου», που έχουν την ευθύνη της προπαγάνδας της ΝΔ και από εταιρίες που έχουν κρατικά συμβόλαια.
Αναφερόμενος στην ακρίβεια, είπε: «Οι μικρές αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αντιστοιχούν στο κόστος ζωής». Υπάρχουν προϊόντα σε σχέση με το 2019 με 100% αύξηση. Στο αρνί, βρήκαμε μέχρι 140%. Γενικεύοντας, υποστήριξε ότι «ακόμη και οι μεσαίου εισοδήματος πολίτες ζορίζονται και δεν τα βγάζουν πέρα».
Αναφερόμενος στις αιτίες, είπε ότι είναι «η κερδοσκοπία των μεγάλων εταιριών στα καύσιμα, στις τράπεζες, στους μεσάζοντες από τη μία», και η κερδοσκοπία του κράτους με τους υψηλούς έμμεσους φόρους από την άλλη.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ