Σ. Πέτσας: «Στην Εύβοια τα έργα ξεκίνησαν αμέσως μετά τις πυρκαγιές» (vid)

Για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα το πρωί

«Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τις πλημμύρες που ενδεχομένως θα προκύψουν από ακραία φαινόμενα. (…) Το μεγάλο ζήτημα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, μια διαδικασία αρκετά πιο βραδεία, εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να την επισπεύσουμε», τόνισε αρχικά στο Open ο κ. Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε επίσης ότι: «Στις 9 Αυγούστου έγινε μια σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, στις 10 είχαμε το υπουργικό συμβούλιο και πήραμε τη βασική απόφαση να γίνει η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των δασαρχείων από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις σε φορέα στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό βοήθησε αρκετά τη διαδικασία. Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στο υπουργείο και τις 4 πληγείσες περιφέρειες. Αυτές είναι στην ολοκλήρωσή τους. Αυτές οι συμβάσεις λένε τι πρέπει να γίνει. Οι δύο είναι έτοιμες προς υπογραφή. Αυτά που σας λέω είναι χρόνοι ρεκόρ για τη δημόσια διοίκηση. Εμείς σαν ΥΠΕΣ κάναμε ο,τι μπορούσαμε».

Σχετικά με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για το θέμα: «Όλοι όσοι κόπτονται για ταχύτητα των αντιπλημμυρικών – τα κόμματα της αντιπολίτευσης- ούτε ένας, ψήφισε τη διάταξη για τη διάταξη για επίσπευση των διαδικασιών. Στην Εύβοια τα έργα άμεσης παρέμβασης ξεκίνησαν αμέσως μετά τις πυρκαγιές», ενώ για τις κατηγορίες της αυτοδιοίκησης, απάντησε πως: «για όλο τον κόσμο που είναι εκεί και εργάζεται στο δάσος, η βασική προτεραιότητα ήταν να βρουν δουλειά. Με τις διατάξεις που περάσαμε φροντίσαμε να δώσουμε δουλειά σε όλο αυτό τον κόσμο και από την επόμενη των πυρκαγιών δουλεύουν στο δάσος είτε για κοπή δέντρων, είτε για αντιπλημμυρικά έργα».

O κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη δήλωση που έκανε την Κυριακή και έφερε αντιδράσεις: «Έτσι όπως το λέτε, στην έκταση όλης της Εύβοιας, θα μπορούσε να πει πως ήταν άστοχη η δήλωση. Αλλά σας λέω το άλλο: Βλέπω μια εικόνα που δείχνει κάποιους, έναν δρόμο κομμένο, μια πλαγιά που δεν έφερε φερτά υλικά – λέω για την εικόνα που σχολίασα εκείνη τη στιγμή, στην Ιθάκη χωρίς καμένα – καταλαβαίνω ότι δεν θα πατάμε στην εύκολη λύση ότι φταίνε τα καμένα γι αυτό που μας συμβαίνει. Θα πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές και αν οι ειδικοί λένε ότι φταίνε τα καμένα να το δούμε».

Δείτε όσα δήλωσε:

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Κρήτη: Στις σεισμόπληκτες περιοχές Ηρακλείου σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr