Εκδήλωση για κομματικά στελέχη της ΝΔ πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή στο ξενοδοχείο “Electra Palace”, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος με θέμα: «Νέα Δημοκρατία: Αρχές και Αξίες».
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: Αναστασία Κιζιρίδου, μέλος ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιακουμής, πρόεδρος ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα και Δημήτρης Μπρούσας, πρόεδρος ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, και συντόνιζε η Ιωάννα Ιωαννίδη, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ.
Στην παρέμβασή του ο Στράτος Σιμόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να παραγνωρίζουμε το διεθνές περιβάλλον, αλλά αντίθετα έχοντας τη δυνατότητα να χαράσσουμε πολιτικές Εξωτερικών και Άμυνας σύμφωνα με τις διαμορφούμενες κάθε φορά συνθήκες, δυναμώνουμε την χώρα με βάση τις παραπάνω αρχές.
Η πατρίδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, το Αιγαίο έχει σύνορα και ο Έβρος χρειάζεται φράχτη.
Πατρίδα σημαίνει η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στον τούρκικο επεκτατισμό.
Η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, βρίσκονται στον πυρήνα των αρχών και των αξιών της παράταξής μας με σύγχρονους όρους, όχι για να διχάσουν, αλλά για να ενώσουν τους Έλληνες.
Έτσι εμείς οι Έλληνες και η Ελλάδα, φυσικά, μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».
Αναλυτικά η ομιλία στην εκδήλωση:
«Αν και είμαστε σε προεκλογική περίοδο και απευθύνομαι σε στελέχη του κόμματος, θα μιλήσω καθαρά ιδεολογικά.
Άλλωστε, και ο τίτλος της εκδήλωσης για κάτι ανάλογο προμηνύει.
Θα ξεκινήσω από παλιά, χωρίς διάθεση να βουτήξω στο παρελθόν και σε περιόδους πολύ δύσκολες για την χώρα.
Τι εννοώ;
Ότι θα προσπαθήσω να ενσωματώσω στο σήμερα τις αρχές και τις αξίες και να αποδείξω ότι έχουν διαχρονικά νόημα για την παράταξη μας. Απλώς πρέπει να επικαιροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες.
Σήμερα, ο πατριωτισμός, αν και παλαιότερα έχει λοιδορηθεί, είναι επίκαιρος και παρών.
Εκφράζεται και από πλευρές που παλαιότερα τον κατέκριναν.
Ας δούμε τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.
Η παγκοσμιοποίηση υποχωρεί. Ακόμη και διαπρύσιοι κήρυκες της ζητούν συγγνώμη για την άποψή τους ότι τελικά θα επικρατήσει.
Αναδύεται πάλι η έννοια του κράτους-έθνους. Τα κράτη δεν είναι τόποι και οι λαοί δεν είναι πληθυσμοί.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να παραγνωρίζουμε το διεθνές περιβάλλον, αλλά αντίθετα έχοντας τη δυνατότητα να χαράσσουμε πολιτικές Εξωτερικών και Άμυνας σύμφωνα με τις διαμορφούμενες κάθε φορά συνθήκες, δυναμώνουμε την χώρα με βάση τις παραπάνω αρχές.
Έτσι λειτουργούμε και στο μεταναστευτικό, πάντα με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Η πατρίδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, το Αιγαίο έχει σύνορα και ο Έβρος χρειάζεται φράχτη.
Αυτό σημαίνει πατρίδα.
Όπως προφανώς πατρίδα σημαίνουν οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, με τα ΗΑΕ και με τη Σαουδική Αραβία ή ακόμη και οι συμφωνίες για τη θέσπιση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.
Πατρίδα σημαίνει η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στον τούρκικο επεκτατισμό.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι γνωστό ποιες θέσεις έχει για τα συγκεκριμένα θέματα.
Δεν ψήφισε, μάλιστα, με διάφορες προφάσεις τις παραπάνω συμφωνίες.
Ερχόμενος τώρα στη θρησκεία. Θυμίζω την άποψη ενός πολύ γνωστού πρώην παράγοντα της διεθνούς πολιτικής ζωής ότι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι Έλληνες, τα προσφορότερα πεδία είναι η γλώσσα και η θρησκεία.
Η Ορθοδοξία δηλαδή που πέρα από το πνευματικό της έργο, έχει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και αποτελεί βασικό κύτταρο υποστήριξης αυτού που λέμε ελληνική οικογένεια.
Όποιος την αμφισβητεί ας «εκκλησιασθεί» μια Κυριακή ή μια γιορτή ώστε να αντιληφθεί την μεγάλη επιρροή που έχει στους Έλληνες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η αριστερά ήταν πάντα απέναντι της και όχι μόνο για λόγους φιλοσοφικούς.
Η ορθοδοξία και η εκκλησία με την καταλαγή που πρεσβεύουν και με το φιλανθρωπικό τους έργο δεν επιτρέπει, κατά τη γνώμη πάντα της αριστεράς, τους λαούς να επαναστατήσουν.
Γνωρίζουμε όλοι τη φράση ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών. Έρχομαι τώρα στην οικογένεια. Σε αυτό το βασικό κύτταρο της ελληνικής ζωής. Εδώ θα μπορούσε κάποιος.
Να ισχυρισθεί ότι, σε αντίθεση με την πατρίδα και τη θρησκεία στα θέματα οικογενειακού δικαίου στη ΝΔ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, χωρίς να έχει άδικο.
Προσωπικά, ανήκω στους λεγόμενους συντηρητικούς, χωρίς αυτό να γενικεύεται με τρόπο απόλυτο.
Παραδείγματος χάριν ψήφισα υπέρ της συνεπιμέλειας όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, αλλά στο όνομα του δικαιωματισμού δε μπορώ να στηρίζω πολιτικές φερμένες από το εξωτερικό, οι οποίες μπορούν να διαρρήξουν μακροπρόθεσμα τους δεσμούς της ελληνικής οικογένειας.
Δίπλα στην οικογένεια προσθέτω τη λέξη προκοπή. Δε γνωρίζω αν άλλες γνωστές γλώσσες διαθέτουν κάποια αντίστοιχη λέξη με την ίδια σημασία.
Η ελληνική οικογένεια είναι σήμερα αυτή που σπουδάζει τα παιδιά της, αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε ένα φτωχόπαιδο να γίνεται βουλευτής ή μεγαλοεπιχειρηματίας.
Αυτή που φροντίζει τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αυτή που δεν επέτρεψε κατά τη διάρκεια των μνημονίων να υπάρξει πλήρης διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.
Η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, λοιπόν, βρίσκονται στον πυρήνα των αρχών και των αξιών της παράταξής μας με σύγχρονους όρους, όχι για να διχάσουν, αλλά για να ενώσουν τους Έλληνες.
Δε διχάζουμε, δε θεωρούμε ότι όσοι επιλέγουν άλλες παρατάξεις και κόμματα είναι κατά της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας.
Απλώς τους καλούμε να δουν από διαφορετική σκοπιά, από τη δική μας δηλαδή, αυτές τις έννοιες.
Έτσι εμείς οι Έλληνες και η Ελλάδα, φυσικά, μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».
Δείτε επίσης: Κακοκαιρία ILINA: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι