Σ. Βούλτεψη: Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις

«Στη χώρα μπορούν να μένουν όσοι πρέπει να μένουν. Για τους άλλους, θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αυτός που καλούμεθα σήμερα να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο» δήλωσε η υφυπουργός

Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας επί του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, στη Βουλή.

propoli

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις, και έως η ΕΕ να αποφασίσει επιτέλους να φτιάξει κοινό σύστημα ασύλου και απελάσεων, εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε η κ. Βούλεψη.

Όπως επισήμανε «Η μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει και το μέτρο της κράτησης. Σε ποια χώρα η παραβίαση των συνόρων δεν είναι παράνομη πράξη; Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Δεν μπορεί να αποτελούν από μόνοι τους γενικά προσκλητήρια. Πρέπει να στέλνουν μηνύματα αποτροπής», τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία της είπε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους: «Στη χώρα μπορούν να μένουν όσοι πρέπει να μένουν. Για τους άλλους, θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αυτός που καλούμεθα σήμερα να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Γεύμα με Μακρόν στη Γαλλία (pics)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading