Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε πρόσφυγες στην Ιταλία

Έτοιμη να αναχωρήσει από τη Ρώμη είναι σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε την καθολική κοινότητα του Σαντ’ Ετζίντιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου λίγο πριν αναχωρήσει από την Ιταλία, βρέθηκε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο της Ρώμης, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς πρόσφυγες οι οποίοι μαθαίνουν Ιταλικά.

Πολλοί από τους πρόσφυγες που συνάντησε η ΠτΔ, έχουν φτάσει στην Ρώμη από την Λέσβο χάρη σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Φέτος στην Αιώνια Πόλη έφτασαν από την Λέσβο 100 πρόσφυγες, μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την και την ουσιαστική συνεργασία του Σαντ Ετζίντιο, μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η άφιξη άλλων διακοσίων.

Στόχος είναι αυτοί οι πρόσφυγες να ενταχθούν πλήρως στην Ιταλική κοινωνία, με επαγγελματική αποκατάσταση και με την ενεργή συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ΠτΔ συνομίλησε με γονείς μικρών παιδιών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης λόγω των συνθηκών που αντιμετώπισαν.

«Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ’ Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια.

Το κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Δείτε επίσης: Χατζηδάκης: «Τα οφέλη για τους εργαζομένους αγγίζουν τα 961 ευρώ»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr