Συνάντηση με τον πρόεδρο ου Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο είχε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ο κ. Σιζόπουλος, την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις θέσεις του κόμματός του, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται για επίλυση, στη δύσκολη διεθνή συγκυρία που διανύουμε.
Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού, το οποίο αποτελεί διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής, αποτελεί πάντα κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα.
Επαναβεβαίωσε την πλήρη ελληνική υποστήριξη στις προσπάθειες για αμοιβαία αποδεκτή λύση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των θεμελιωδών αξιών και αρχών της ΕΕ.
Δείτε επίσης: Χατζηδάκης: Η ανεργία έπεσε στο 11,9% και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο
- Ιράν και Υεμένη: Η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών από τον αμερικανικό στρατό στον Ινδικό Ωκεανό
- Ισημερινός: Αίτημα στρατιωτικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των συμμοριών
- ΗΠΑ: Δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή για την προστασία του εμπορίου
- Δανία: Συνάντηση Ράσμουσεν με τον Ρούμπιο στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ
- Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διατάσσει την επιστράτευση 160.000 νέων για στρατιωτική θητεία