Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων – Κάλεσμα Μητσοτάκη να εγκριθεί και από τους «300»

Σήμερα θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

propoli

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

Μητσοτάκης: Κάλεσμα να εγκριθεί και από τους «300»

O Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απηύθυνε έκκληση σε όλη την αντιπολίτευση με την ψήφο της να διευκολύνει τους ‘Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας τους, από όπου κι αν κατοικούν.

«Στην πρώτη μας θητεία κάναμε το πρώτο βήμα για την καθιέρωση αυτού του δικαιώματος. Βάλαμε πάρα πολλούς περιορισμούς, το ξέρετε καλά. Φτάσαμε τους 190 βουλευτές και όχι τους 200. Σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα, αφού δοκιμάσαμε τη διαδικασία στην πράξη, να δούμε πόση συνέπεια τελικά υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων και το σχέδιο νόμου αυτό να εγκριθεί από 300 βουλευτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πόσο πραγματικά πιστοί μένουμε στις διακηρύξεις μας» πρόσθεσε, αναφερόμενος στις κατά καιρούς αναφορές των κομμάτων για «τη μεγάλη δύναμη της ελληνικής Διασποράς και του παγκόσμιου ελληνισμού», όπως τόνισε.

Δείτε επίσης: Ελλάδα και Τουρκία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά από 16 μήνες – Τι θα συζητήσουν οι δύο άντρες

Loading