Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, που επισκέπτεται από χθες την Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης που της απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.
Η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να περπατήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έως το Μαξίμου, όπου την περίμενε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέβηκε τα σκαλιά για να υποδεχτεί την καγκελάριο, με τους δυο τους να τα λένε στα γερμανικά όσο τους φωτογράφιζαν.


Πηγές υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης αυτής χαρακτηρίζοντάς την «υψηλού συμβολισμού», καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη εν εξελίξει συνάντηση η οποία είναι διευρυμένη, θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ θα συζητηθούν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί τάπητος θα βρεθούν επίσης το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας.
Και στο σημείο αυτό, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι πρόκειται για ζήτημα τη γεωπολιτική διάσταση και τη σημασία του οποίου – ιδίως σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης – ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν ακόμα οι διμερείς οικονομικές σχέσεις αλλά και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πανευρωπαϊκή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Δείτε επίσης: H Mέρκελ στο Προεδρικό – Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα πολλές φορές αισθάνθηκε δικαιολογημένα μόνη
- Ενέδρα στο Ρέθυμνο: Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Είχε εισπράξει 15.500 ευρώ
- Φειδίας Παναγιώτου: «Κάνω τη δουλειά των δημοσιογράφων γιατί δεν την έκαναν επί 20 χρόνια»
- Τεντ Κρουζ: Διακοπές στον Παρθενώνα εν μέσω καταστροφικών πλημμυρών στο Τέξας
- Καταγγελία για ασελγείς πράξεις σε βάρος 3χρονου αγοριού από 37χρονο αλλοδαπό
- Σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr