Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, βρέθηκε σε Μονάδες και Υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ εν όρμω Λεμεσού, η οποία συμμετέχει στη Ναυτική Δύναμη της Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο United Nations Interim Force in Lebanon - Maritime Task Force (UNIFIL-MTF). Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Σάσσαρη ΠΝ για την επιχείρηση της UNIFIL-MTF, περιηγήθηκε στα διαμερίσματα της μονάδας επιφανείας και μίλησε στο πλήρωμα. Στη συνέχεια, ο Ν. Χαρδαλιάς μετέβη στη Ναυτική Βάση "Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης" του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο Μαρί, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ και ο Διοικητής της Βάσης, Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την οργάνωση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Σε μονάδες ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο ο Χαρδαλιάς: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας»

«Εάν ποτέ χρειαστεί θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να μπορέσετε να κρατήσετε ψηλά τη Σημαία» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας της ΕΛΔΥΚ.

Μονάδες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις τους για την οργάνωση, την αποστολή, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις τους.

propoli

Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας της ΕΛΔΥΚ ο κ. Χαρδαλιάς αφού επανέλαβε ότι η Κύπρος μας παραμένει διαχωρισμένη, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Πατρίδα μας είναι ισχυρή, η Πατρίδα μας είναι πρωταγωνίστρια, η Πατρίδα μας με το πρόγραμμα εξοπλισμών, μέσα από τις αμυντικές συμφωνίες, μέσα από τη στρατηγική της, άφησε πίσω το κακό παρελθόν της και πλέον είναι πρωταγωνίστρια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και σε όλο το Αιγαίο.

Και να είστε υπερήφανοι που βρίσκεστε εδώ, σε αυτό το νησί, που είμαι σίγουρος ότι έχετε επισκεφθεί όλους τους μεγάλους τόπους θυσίας. Να θυμάστε κάτι: Στην Πατρίδα τίποτα δεν υπήρξε αυτονόητο, τίποτα δεν μας χαρίστηκε στο βάθος των αιώνων. Και εάν είχαμε συμμαχίες, και εάν είχαμε φιλίες, όλες τις μεγάλες μάχες τις δίναμε μόνοι μας. Και για αυτό να προετοιμάζεστε, και για αυτό να συνηθίζετε. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας και να σας διαβεβαιώνουμε μέσα από τη συγκεκριμένη στρατηγική μας και πολιτική, ότι εάν ποτέ χρειαστεί θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να μπορέσετε να κρατήσετε ψηλά τη Σημαία».

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, ενώ παρών ήταν και ο ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Ανδρουλάκη με τον Σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών: «Να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη»

Loading