Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά Μητσοτάκη για την συγκάλυψη στα Τέμπη

Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά Μητσοτάκη για την συγκάλυψη στα Τέμπη

Την άποψη ότι η συγκάλυψη στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και από τον κύριο Μητσοτάκη, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «κρύβεται σήμερα όλη ημέρα από τη Βουλή, βάζοντας μπροστά πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές». Αναρωτήθηκε πού είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, εκφράζοντας τις ανησυχίες της σχετικά με την κατάσταση. Επισήμανε ότι «η συγκάλυψη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησε από τον κ. Μητσοτάκη που ειδοποιήθηκε από το βράδυ και όπως έχει ο ίδιος ομολογήσει, πέρασε όλη τη νύχτα κάνοντας συνεννοήσεις». Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί «τη νοημοσύνη των πολιτών» και ότι «όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να μπαζώσει την αλήθεια».

«Είστε υπεύθυνοι και υπαίτιοι, είστε αδίστακτοι και αμετανόητοι γιατί ακόμα και σήμερα έρχεστε εδώ και προσπαθείτε να συγκαλύψετε τις αιτίες του θανάτου των θυμάτων και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά «άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του ίδιου του πρωθυπουργού, όλων των εμπλεκομένων υπουργών, του κ. Τριαντόπουλου, του κ. Αγοραστού, όλων εκείνων που ενεπλάκησαν στο μπάζωμα, των επιτελών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι «τα Τέμπη δεν είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπινων λαθών όπως το θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Είναι έγκλημα. Και το γεγονός ότι κανείς σας δεν το αποκαλεί ‘έγκλημα’, είναι το πλέον αποκαλυπτικό στοιχείο των προσπαθειών συγκάλυψης, στις οποίες όλοι συμμετέχετε». Πρόσθεσε ότι «δεν είναι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μόνο που πρέπει να δικαστεί, αυτό είναι μια παραφυάδα της εγκληματικής δράσης που οδήγησε τον σιδηρόδρομο στην απαξίωση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη ότι «αυτό που ζήσαμε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ήταν κάτι ιστορικό, χωρίς προηγούμενο. Γράφτηκε στην ιστορία και από μόνο του κινητοποίησε τις εξελίξεις που θέλετε να αποφύγετε».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε επίσης: «Ο κόσμος βροντοφώναξε δικαιοσύνη, ποτέ ξανά φόβος, ποτέ ξανά κοροϊδία και απάτη από τους πολιτικούς» και επισήμανε ότι «ο κόσμος δεν φοβήθηκε».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «τελείωσαν οι ημέρες που διορίζατε δικαστές και εκείνοι κάνανε τη βρώμικη δουλειά για χάρη σας», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τρομοκρατήθηκε από την παρουσία των πολιτών στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας. Αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είδε όλα όσα έγιναν».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε ότι «έχουν τελειώσει οι ημέρες που στήνατε εξεταστικές επιτροπές και κουκουλώνατε τις υποθέσεις… Αυτή τη φορά δεν θα τυλίξετε σε μια κόλα χαρτί την κοινωνία. Η κοινωνία παρακολουθεί και είναι παρούσα».

Loading

Play