Σήμερα η πρώτη «σύγκρουση» στη βουλή: Αρχίζει στις 18:00 η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή περίπου στις 20:00

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για κίνηση εντυπωσιασμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει γνωστό ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά δεν επιθυμεί να πάει η χώρα σε εκλογές λόγω του κύματος της πανδημίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία μετά τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, θα πρέπει να την ψηφίσουν τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της σημερινής συζήτησης είναι στις 18:00 ενώ θα ολοκληρωθεί γύρω την Κυριακή γύρω στις 20:00. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία, ενώ με επιστολική ψήφο θα ψηφίσουν όσοι είναι στο εξωτερικό για αποστολή της κυβέρνησης ή της βουλής, ή είναι σε καραντίνα.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Αυτοί που θα τοποθετηθούν πρώτοι στη σημερινή συνεδρίαση είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10 πμ.

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ: «Το κόμμα δε θα μπει στη μικροκομματική σκοπιμότητα του κ. Τσίπρα»