Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους»
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο facebook δημοσίευσε τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες, πριν και μετά το νόμο 4808/2021, που ήταν και η πρώτη νομοθετική παρέμβαση.
«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.
Ο ίδιος προσθέτει: «Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα (σ.σ. επισυνάπτεται) τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη από το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους».
Δείτε επίσης: Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας
- Ο Κυριάκος, ο κατώτατος και το comeback στο TikTok
- Αναλογική απάντηση της Ευρώπης στους ενδεχόμενους δασμούς του Τραμπ, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας
- Σπύρος Μελάς: Ο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος που άφησε το στίγμα του
- Η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει στο 8,6% τον Φεβρουάριο
- Η Bundesliga επεκτείνει το μεταγραφικό παράθυρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr