Σκληρή κριτική από Χριστοδουλάκη στην κυβέρνηση για το ΕΣΥ (vid)

 «Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι αρνητής του ΕΣΥ» – «Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του εν μέσω πανδημίας».

Έντονη κριτική για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ άσκησε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, το οποίο όπως χαρακτησριστηκά αναφέρει: «εγκαταλείφθηκε στην τύχη του εν μέσω πανδημίας».

«οι τραγικές εικόνες των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, το αποδεικνύουν», ενώ σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, το ΕΣΥ «στέκεται ακόμη όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών».

Η ανακοίνωσή του

«Παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη το ΕΣΥ και εν μέσω πανδημίας, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Οι τραγικές εικόνες των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ το αποδεικνύουν. Στέκεται ακόμη όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών.

Η νέα κυβερνητική οδηγία για δραστικό περιορισμό των τακτικών χειρουργείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε ένα συμπέρασμα οδηγεί για την ΝΔ. Πως όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, είναι καταδικασμένος.

Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι αρνητής του ΕΣΥ.

Για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ που το δημιούργησε, η αναγέννηση του είναι ο πρώτος στόχος και δέσμευση μας».

Η ανακοίνωση του γραμματέα του Κινήματος έρχεται μια ημέρα μετά το έγγραφο του Υπουργείο Υγείας, το οποίο καλούσε σε είωση των τακτικών χειρουργίων για να ελαφρύνει το φορτίο του ΕΣΥ.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» τρεις νομοί (vids)