(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σκληρή μονομαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στη Βουλή – «Δεν θα συγκρουστούμε, αλλά θα συγκριθούμε»

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή θα επιχειρήσει να κάνει πολλαπλές συγκρίσεις των δύο τετραετιών – Δεν προκύπτουν ενδείξεις πως η ψηφοφορία θα προκαλέσει απώλειες στην πλειοψηφία των 156 βουλευτών της Ν.Δ. απέναντι στην πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα

Την πιο σκληρή «μονομαχία» τους θα έχουν σήμερα στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Οι δύο αρχηγοί θα προσέλθουν σε μία ακόμη μονομαχία λίγους μήνες πριν τις κάλπες, γνωρίζοντας ότι κάθε λέξη και κάθε κίνηση μπορεί να αφήσει το αποτύπωμά της στις κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί τη σημερινή μέρα ως ευκαιρία να αναδείξει τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτήν της κυβέρνησης της ΝΔ.

Παράλληλα, στη ΝΔ εκτιμούν ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η συνοχή της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Τα «όπλα» του Μητσοτάκη

Ο Κ. Μητσοτάκης θα καλέσει τον κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για μια σειρά από ζητήματα με πρώτο το θέμα επισυνδέσεων και παράνομων λογισμικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρωτήσει τον κ. Τσίπρα αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν επί των ημερών του άρσεις απορρήτου κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων, καθώς παρότι το είχε αρνηθεί το Σεπτέμβριο του 2022 αυτό έχει διαψευστεί, αφού προέκυψε το ζήτημα των παρακολουθήσεων των κυρίων Σαγιά και Πιτσιόρλα.

Στην ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι κανενός είδους υλικό ή δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ιδίου ή του Μεγάρου Μαξίμου και θα τονίσει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση Ανδρουλάκη ανελήφθησαν πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο που γινόντουσαν διάφορα πράγματα στην Ε.Υ.Π., υπήρξαν θεσμικές πρωτοβουλίες για την θωράκιση των διαδικασιών και έγιναν αλλαγές στην Υπηρεσία χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της που είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα αν εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να μην βρίσκει κανέναν λόγο να ζητήσει συγνώμη που υιοθέτησε άκριτα την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας μας στον Έβρο υποστηρίζοντας ότι υπήρχε νεκρό παιδί (σ.σ. η μικρή Μαρία) και επίσης αν ενστερνίζεται τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον φράχτη παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα.

Τσίπρας: Με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή;

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσιπρας αναμένεται και σήμερα να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης, τονίζοντας τις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού για την δημιουργία ενός κέντρου παρακολουθήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα αναμένεται να είναι σκληρός με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας τους το ερώτημα του αν πρόκειται με την ψήφο τους να στηρίξουν την δημιουργία ενός παρακράτους.

Δείτε επίσης: Σήμερα το απόγευμα η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών

Loading