«Σκληρό ροκ» για τον Προϋπολογισμό 2022 – Άμυνα και «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στο στόχαστρο του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του να υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, ενώ δεν δίστασε να εξομοιώσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτές των αρνητών «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Οξεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της αρνητικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αμυντικές δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2022.

«Η Ελλάδα με μεθοδικά βήματα επενδύσει στην αποτρεπτική της ικανότητα παράλληλα με την ενεργητική της εξωτερική πολιτική που της επιτρέπει να αποκτά ισχυρές συμμαχίες», τόνισε.

«Μέσα στον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα 6 Rafale. Και εντός των επόμενων εβδομάδων υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις 3 Belharra» δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Σε αυτή τη συγκυρία – θέλω να το ακούσει αυτό ο ελληνικός λαός – σε αυτή τη συγκυρία έχοντας κληρονομήσει Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες επί 10 χρόνια δεν είχαν επενδύσεις, σε αυτή τη συγκυρία η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για μια ακόμα φορά μια παράδοση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που λέει ότι παρά τις διαφωνίες μας πάντα η αντιπολίτευση ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες.

Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο λαός. Είστε πάντα παρόντες σε ότι διχάζει και μονίμως απόντες σε ότι ενώνει. Ας είναι! Το Εθνικό μέτωπο κ. Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή».

Με τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε κάποια σχέση;

Σε μία αποστροφή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

«Βρήκα ενδιαφέρον και τολμώ να πω προβληματικό, μια αναφορά σας στο τέλος της ομιλίας σας. Σε κλίμα φόρτισης είπατε ότι ‘καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν. Να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση ενόχων και να κάνουν το συνταγματικό τους δικαίωμα’. Αναρωτιέμαι», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά:

«Με τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε κάποια σχέση; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Είστε για μια ακόμα φορά στο περιθώριο της κοινωνίας».

Στις εκλογές, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες θα εκφραστούν ελεύθερα και θα κάνουν την επιλογή τους «και εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό μας. ‘Εως τότε», επεσήμανε , «έχω υποχρέωση να διαφυλάξω την σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα. Αν εσείς θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εξάρσεις και ανωμαλίες, κάντε το. Εσείς θα καταδικαστείτε διπλά από τον ελληνικό λαό», ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε ρεύμα και φυσικό αέριο, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading