Έρχονται αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
Μεγαλύτερες θα είναι οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που θα προκηρυχθούν μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με τον νέο κύκλο να προκηρύσσεται μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο όπως τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Επίσης σύμφωνα με τον Υπουργό, θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για αντικατάσταση ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά.
Σε μήνυμα του προς το 5ο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται σήμερα ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός.
Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Οι πολίτες που έκαναν αίτηση για αγορά δίκυκλου ή ποδηλάτου έχουν ξεπεράσει τις 18.000. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.
Δείτε επίσης: Πρόταση – Βόμβα του Αλ. Τσίπρα που ανατρέπει όλες τις ισορροπίες
- Στα σχολεία του Δ. Ωραιοκάστρου η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (pics)
- Τσίπρας: Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα
- Μεγάλη έκρηξη σε δημοτικό σχολείο στη Νιγηρία – Φόβοι για δεκάδες νεκρά παιδιά (vids)
- Σολτς: «Η ρωσική πλευρά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος»
- Κούγιας κατά Μπιμπίλα έξω από το δικαστήριο: «Είσαι αμόρφωτος καραγκιόζης»