Σκρέκας: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια

Για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια μίλησε ο Κώστας Σκρέκας.

Εντατικοποίηση των ελέγχων για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και αισχροκέρδειας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

propoli

Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN σημείωσε ότι ο έλεγχος της αγοράς, η τόνωση του ανταγωνισμού και η ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων θα συνεχιστούν.

Για το θέμα της ακρίβειας ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για περαιτέρω μείωση των τιμών και ότι τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλο το φάσμα των προϊόντων και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην καινοτομία του υπουργείου μέσω της εφαρμογής e katanalotis, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να καταγγείλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Διευκρίνησε μάλιστα ότι το χθεσινό πρόστιμο σε εταιρεία κλιματιστικών προήλθε από καταγγελία πολίτη.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα υπάρξει συζήτηση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις στρεβλώσεις στην αγορά και κυρίως για την περίπτωση του βρεφικού γάλακτος, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ενώ προανήγγειλε και τρία νέα αναπτυξιακά προγράμματα στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής.

Δείτε επίσης: Παπαστεργίου: Σε ισχύ τις επόμενες μέρες ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο

Loading